Contact / Pleegouderraad / POR-lid Karin Vink

Even voorstellen: POR-lid Karin Vink

Karin is 38 jaar en getrouwd met Michel. Samen hebben zij twee zoons, één van 8 jaar en één van 1 jaar, en een pleegdochter van 6 jaar. Karin Vink is sinds 2011 lid van de Pleegouderraad (POR) van FlexusJeugdplein. De POR stelt haar graag aan u voor.  

PORKarinKarin is werkzaam geweest in de marketing, de reïntegratiebranche en de zorg. Karin: ‘Sinds de geboorte van onze oudste zoon werk ik niet meer buitenshuis. Naast het werk voor de POR, ben ik actief op de school van onze kinderen en binnen de kerkelijke gemeenschap waar we deel van uitmaken. Naast deze activiteiten lees ik heel graag. Ik houd van klassieke muziek en koken. Verder vind ik het heel leuk om samen met mijn kinderen te leren, bijvoorbeeld door te lezen, door musea te bezoeken en door zaken via internet uit te zoeken.

Hoe kom je bij FlexusJeugdplein Pleegzorg?
Karin: ‘Na de geboorte van onze oudste zoon zijn we geïnteresseerd geraakt in pleegzorg en hebben we gekozen voor FlexusJeugdplein als pleegzorgorganisatie. Ongeveer een jaar later is onze pleegdochter bij ons gekomen, zij was toen 5 maanden oud.’

Wat beweegt je om POR-lid te zijn?
Karin: ‘Sinds we te maken hebben met de instanties op gebied van jeugd- en pleegzorg ben ik meer en meer geïnteresseerd geraakt in alles wat te maken heeft met de ontwikkeling van kinderen. Ooit zou ik misschien mijn werk willen vinden op dit gebied. Om die reden ben ik gestart met de studie psychologie. Echter, er zijn meer manieren om actief te zijn binnen Pleegzorg. Onze toenmalige pleegzorgbegeleider heeft mij gepolst over lidmaatschap van de POR. Zo ben ik de POR binnengerold, niet precies wetende wat van mij verwacht werd en waaraan ik zou kunnen bijdragen. Maar belangrijk vond en vind ik wel om een stem te zijn voor die honderden pleegouders. Hun ervaringen, hun problemen, hun overwinningen zijn mijn drijfveer om deel uit te maken van de POR. Nu, anderhalf jaar later, weet ik dat we een verschil kunnen maken. Door de contacten met de Raad van Bestuur en met de achterban van pleegouders horen en leren we hoe we deze twee werelden nog beter met elkaar in contact kunnen brengen.’

Wat zou je pleegouders willen meegeven?
Karin: ‘Pleegouders, de POR is er voor jullie. Deel je mooie momenten, je vragen en frustraties met andere pleegouders en met ons. Graag zijn wij een kanaal voor jullie richting FlexusJeugdplein. Zelf zaken oplossen kunnen we niet, maar we zijn een serieuze intermediair die ook door FlexusJeugdplein serieus genomen wordt!

Wilt u lid worden van de POR, of uw menig laten weten via de schaduw-POR? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.

Door: Marian Rink, voorzitter Pleegouderraad FlexusJeugdplein

 

Naar overzichtspagina POR