Contact / Pleegouderraad / Pluim Cindy

De Pluim – ‘Cindy is voor ons een rots in de branding’

Juli 2014 – De Pluim is een rubriek, in het leven geroepen door de POR, waarin pleegouders de mogelijkheid hebben om medewerkers van FlexusJeugdplein een compliment te maken over hun werk. Pleegmoeder Gonnie Kunst maakt hier graag gebruik van om te vertellen wat begeleider pleegzorg, Cindy Karel, voor haar gezin betekent.

Gonnie: ‘In april 2007 komen onze twee nichtjes bij ons wonen, en vanaf dat moment komt Cindy Karel bij ons over de vloer. Dat is dus intussen al dik zeven jaar. Ze is in staat om met de twee meiden een band op te bouwen, wat niemand lukt. De kinderen zijn eigenlijk het vertrouwen in alle hulpverleners kwijtgeraakt. Maar met Cindy’s hulp lukt het ons om bijvoorbeeld de angst voor de rechtbank bij de oudste weg te nemen. Eigenlijk is het vanaf het begin een ongeschreven regel: hebben de meiden problemen, dan kunnen ze Cindy mailen. En, hoe mooi, ze krijgen direct antwoord terug. Als een mail of een telefoontje niet voldoende is, dan komt Cindy langs.

Cindy kwam regelmatig hier thuis, even voor mij, en de rest met de meiden erbij. Maar ze ging ook wel op pad met de jongste om vrijuit te kunnen praten. Helpen met gesprekken van de meiden met hun ouders, Cindy is er. Wanneer er crisis in huis was, belde ik Cindy. Zij weet aan de telefoon precies het juiste te zeggen waardoor de boosheid afneemt en je dingen anders gaat zien. Wat waren we blij dat wij haar ondanks alle veranderingen niet kwijtraakten.

Ik heb zoveel steun en hulp gehad van Cindy. Neem bijvoorbeeld de dossiers van de rechtbank. Ik kreeg de kriebels van het taalgebruik daarin. Dan nam ik het samen met Cindy door; we bespraken hoe we het uit konden leggen en samen vertelden we het aan de meiden. Want ook al hadden wij al drie kinderen grootgebracht, dit hadden wij ook nog nooit meegemaakt.

Intussen zijn we zeven jaar verder en woont er nog maar één van de zusjes bij ons, de ander woont op zichzelf. Nu is er meer rust, maar dat komt ook omdat we weten dat we met vragen altijd bij Cindy terecht kunnen. Intensieve hulp is nu niet meer nodig. Op het moment volstaat af en toe een mailtje of een telefoontje. Maar dat is goed; wij weten dat als het nodig is, ze er voor ons is.

Nog maar tweeënhalf jaar, dan is ons nichtje ook achttien. Dan zullen we afscheid “moeten” nemen van pleeg en jeugdzorg. We hopen dat wij tot die tijd Cindy als pleegzorgbegeleider houden!’

Heeft u ook zo’n ervaring, of wilt u uw begeleider pleegzorg of een andere medewerker van FlexusJeugdplein eens een compliment maken? Mail ons: pleegouderraad@flexusjeugdplein.nl.

De POR

De ingevoegde foto is een willekeurige foto en is geen werkelijke afbeelding van de in dit artikel genoemde personen.

 

Naar overzichtspagina POR