Contact / Pleegouderraad / Pluim Mirjam

De Pluim – ‘Mirjam is nuchter en recht door zee’

Februari 2015 – De Pluim is een rubriek, in het leven geroepen door de pleegouderraad, waarin pleegouders de mogelijkheid hebben om medewerkers van FlexusJeugdplein een compliment te maken over hun werk. Deze keer geven pleegouders Rob Hartog en Karin van der Meulen hun pleegzorgbegeleider Mirjam een welverdiende pluim. Met haar steun willen zij er ook dit jaar weer een topjaar van maken.

Mirjam Gort is al geruime tijd onze pleegzorgbegeleider. Ze kwam bij ons toen we er echt niet voor open stonden om weer een nieuw persoon rondom ons pleegkind in ons systeem op te nemen. Ook waren we zeer teleurgesteld in de werkwijze en vooral de plek die we van Bureau Jeugdzorg (niet echt) kregen. Met gezonde weerstand hebben we kennisgemaakt met elkaar. Mirjam maakte direct duidelijk dat ze ons wilde steunen en volledig begreep hoe lastig het moet zijn met alle veranderingen om te gaan. Haar steun werd door ons niet direct omarmd. Wij dachten: ja ja, eerst zien dan geloven. We hadden dus een weerstand, op en top. Maar gebleken is dat zij haar woord houdt.

Wat Mirjam kenmerkt, is haar positieve kijk op het leven. Ze is heerlijk nuchter, eerlijk en recht door zee, heeft humor en kan relativeren. Wij hebben echt het gevoel dat ze ‘pal’ achter ons staat. Regelmatig blaas ik stoom af bij Mirjam. Dat helpt. Mirjam is niet snel beledigd en dat maakt dat ik eerlijk en emotioneel durf te zijn. Mirjam snapt waarom ik soms zo heftig  reageer en dat heeft er voor gezorgd dat we echt een band hebben kunnen opbouwen.

Samen maken we weer een plan. Ze neemt de tijd voor ons, belt terug als we contact zoeken. Regelt de zaken die ze afspreekt en komt daar dan weer op terug. Eigenlijk al die gewone dingen, die in een moeilijke tijd zo waardevol en bijzonder zijn. Inmiddels kan ik wel zeggen dat we de meeste gesprekken heftig beginnen, alles komt op tafel, dus ook alle shit, maar de gesprekken en bezoeken worden met een opgewekte ondertoon afgesloten.

Transitie, wijkgericht werken, verandering ook bij FlexusJeugdplein, allemaal weer nieuwe mogelijkheden voor onrust. Maar onze Mirjam blijft! Wij zijn daar als pleegouders zo blij om! Het valt niet mee om bij een roerige plaatsing steeds opnieuw te moeten bevechten dat je het beste wilt voor je pleegkind. Toch houden wij moed en vertrouwen. We gaan met al haar steun ook van dit jaar een topjaar maken waarbij alle obstakels worden opgelost.

Mirjam we geven je een welverdiende pluim!

Pleegouders Rob Hartog en Karin van der Meulen


Heeft u ook zo’n ervaring, of wilt u uw begeleider pleegzorg of een andere medewerker van FlexusJeugdplein eens een compliment maken? Mail naar:
pleegouderraad@flexusjeugdplein.nl.

De ingevoegde foto is een willekeurige foto en is geen werkelijke afbeelding van de in dit artikel genoemde personen.