Contact / Pleegouderraad / Pluim Sjoeke

De Pluim – ‘Sjoeke staat altijd voor ons klaar’

Mei 2015 – Vanuit de achterban van de pleegouderraad (por) is de pluim nu als vanzelf bij ons aangekomen. De pleegouders die deze pluim uitdelen, doen dat dus vanuit eigen initiatief, iets wat de por, maar ook de ontvanger van de pluim zeker waarderen. 

Pleegmoeder Carmen zorgt samen met haar man al acht jaar voor Tim, haar pleegzoon met add en hechtingsproblematiek. Dat vergt soms best veel van pleegouders. 

Pleegmoeder Carmen: ‘Na jaren er voor ons te zijn, wil ik wel eens een groot compliment geven aan Sjoeke van Es, die al acht jaar in ons gezin komt. Ze is een rots in de branding: altijd kan ik haar bereiken en altijd staat ze voor ons klaar. Ook Tim is blij met haar omdat hij weet dat hij altijd bij haar terecht kan. Van ons krijgt ze een pluim omdat ze is wie ze is.

Wij hebben het geluk dat Sjoeke al vanaf het begin bij ons is. Dan bouw je natuurlijk een band op. Tim woont al bijna acht jaar hier. Ondertussen is hij zestien. Dat gaat natuurlijke met de nodige “trubbels”. Met alles in Tim zijn leven heeft ze hem maar ook ons begeleid: de bezoeken aan moeder, de gesprekken bij hulpinstanties zoals Lucertis en later de therapie in Rhoon. Ze zoekt dingen voor ons uit en kijkt daarbij naar wat goed is voor hem, bijvoorbeeld de huidige therapie pmt. Dat leek haar al jaren iets voor Tim en eindelijk is het gelukt. Tim voelt zich er op zijn gemak en de therapie slaat echt aan! Er gebeurt iets bij hem. Dat zijn dingen die je zelf niet weet. Nog zo’n voorbeeld is de medicatie; Tim zijn medicatie slaat niet aan. Sjoeke gaat op zoektocht en vindt nieuwe misschien wel passende medicatie, die we – natuurlijk in overleg met een psychiater – gekregen hebben. Tim is nu een andere Tim. Een wereld van verschil.

Als er iets is, kan ik Sjoeke altijd bellen. Mocht ze even geen tijd hebben, dan belt of mailt ze altijd snel terug. Ze is nuchter, duidelijk en recht door zee. Daar houden we van.
Ik zou echt niet zonder de huisbezoeken kunnen. Even je ei kwijt, overleggen, tips. Gewoon een leuk en nuttig bezoek. We boffen allemaal al jaren met Sjoeke. En daar is Tim het mee eens!’

Heeft u ook zo’n ervaring, of wilt u uw begeleider pleegzorg of een andere medewerker van FlexusJeugdplein eens een compliment maken? Mail naar: pleegouderraad@flexusjeugdplein.nl.