Contact / Pleegouderraad / Pluim Yvonne

Oktober 2015 – De Pluim is een rubriek, in het leven geroepen door de pleegouderraad, waarin pleegouders de mogelijkheid hebben om medewerkers van FlexusJeugdplein een compliment te maken over hun werk. Deze keer geeft de pleegouderraad manager hulpverlening pleegzorg Yvonne van Adrichem een welverdiende pluim. 

Yvonne van Adrichem is al vele jaren werkzaam als manager hulpverlening pleegzorg bij FlexusJeugdplein en als pleegouderraad (por) zitten wij regelmatig met haar aan tafel om te praten over alles rondom pleegzorg. Haar toewijding is enorm. Zo krijgt de por nog wel eens mailtjes van haar op zondagochtend, over zaken waarop zij die week nog niet heeft kunnen reageren. Zij is van veel zaken écht op de hoogte, en probeert zowel overkoepelend als persoonsgericht alles goed te bestuderen, alvorens zij haar mening en visie bepaalt.

Na het geweldige pleegzorgfestival op 20 juni jl. waren wij het als por erover eens dat wij haar deze keer met de pluim in het zonnetje willen zetten.

Yvonne is een opvallende persoonlijkheid, die er met haar lengte niet voor terugdeinst om door haar knieën te gaan wanneer zij tijdens eerdergenoemd festival geïnterviewd wordt door de veel kleinere Berit Companjen. Bereikbaar en bereidwillig opstellen heet dat. En dat is tekenend voor Yvonne, op gelijke voet de ander benaderen, vanuit een kundige en overkoepelende leidersfunctie.

Wat is Yvonne’s drijfveer? Dat zijn de pleegkinderen, want daar draait het altijd om in haar verhaal. De pleegkinderen en hun pleegouders, zodat optimale ontwikkeling mogelijk wordt. Dat is ook wat iedere pleegouder gemeenschappelijk heeft met haar.

FlexusJeugdplein mag blij zijn met een manager als zij. Pleegzorgbegeleiders worden aangestuurd, en op koers gezet en gehouden. Bij onduidelijkheden wordt door Yvonne niet geaarzeld die onduidelijkheid te benoemen, doch daar waar mogelijk daarnaast ook duidelijkheid geboden.

De por is blij met de samenwerking die zij heeft met Yvonne. Omdat we samen sterker zijn, sterker en effectiever. Voor alle pleegouders. Vandaar onze pluim!

Heeft u ook zo’n ervaring, of wilt u uw begeleider pleegzorg of een andere medewerker van FlexusJeugdplein eens een compliment maken? Mail naar: pleegouderraad@flexusjeugdplein.nl.

De ingevoegde foto is een willekeurige foto en is geen werkelijke afbeelding van de in dit artikel genoemde personen.