Contact / Pleegouderraad / Pluim / Margreet is een vrouw uit duizenden

Pleegmoeder Trudie: “Margreet is een vrouw uit duizenden:

Maart 2017 – De Pluim is een rubriek, in het leven geroepen door de Pleegouderraad, waarin pleegouders de mogelijkheid hebben om medewerkers van FlexusJeugdplein een compliment te maken over hun werk.

Trudie is pleegmoeder in hart en nieren. In de afgelopen dertig jaar is zij als pleegouder voor ruim 20 kinderen een steun en toeverlaat geweest. Samen met haar man Gerard heeft zij nu, naast een volwassen pleegzoon, drie langdurig geplaatste pleegkinderen in huis. Daarnaast is er nog ruimte voor een crisisplaatsing. Trudie vertelt energiek en vol enthousiasme waarom haar pleegzorgbegeleider, Margreet Lippits – Nooteboom, de pluim zo verdient.

Al 9 jaar samen
Trudie: “Een jaar of negen geleden ben ik in dienst getreden bij Horizon als pleegoudertrainer. En, omdat je geen pleegouder mag zijn bij de instelling waar je werkt, zijn we overgestapt naar FlexusJeugdplein. De begeleiding kwam direct bij Margreet terecht en in al die jaren is zij onze begeleidster gebleven. Op zich is dat al uitzonderlijk, na interne reorganisaties en de grote transitie in de hulpverlening. Margreet was er, bleef er en is er nog steeds, in voor- en tegenspoed.

Wat ik het fijnste vind aan Margreet is dat ik met haar kan sparren. Ze kan luisteren, regelen, neemt het voortouw als dat nodig is, en laat mij in mijn waarde. Haar kwaliteiten zijn haar eerlijkheid en openheid, naast haar spontane lach. Ik weet precies wat ik aan haar heb, en dat is zo fijn. Zij stelt zich heel betrokken op en heeft geen 9-5 mentaliteit.”

In voor- en tegenspoed
Afgelopen herfst was voor Trudie en Gerard een lastige periode vanwege een afgebroken plaatsing. Juist op die momenten vinden ze het fijn dat Margreet er voor hen is. Trudie: “We hadden echt het gevoel dat we er niet alleen voor stonden; Margreet stond naast ons. Ook toen zich een nieuwe crisisplaatsing aandiende en zij vond dat dit kind niet binnen ons gezin paste, was ze heel eerlijk en open. Dan helpt Margreet me juist door niet betuttelend of belerend te zijn, maar duidelijk aan te geven waar haar twijfels liggen, omdat ze weet dat nee zeggen niet mijn sterkste kant is. Goede pleegzorgbegeleiding bestaat voor mij vooral uit het hebben van een klik met de begeleider en die klik heb ik met Margreet. Margreet, bedankt voor al je steun!”

Trudie, namens de por, bedankt voor je mooie inspirerende verhaal! We hopen dat je nog jarenlang met hetzelfde enthousiasme en evenveel liefde de opvoeding en opvang van pleegkinderen kunt volbrengen. Heeft u ook een pluim? Stuur dan een berichtje naar de por via pleegouderraad@flexusjeugdplein.nl. Zij neemt contact met u op om er een leuk artikeltje van te maken.

Marian Rink, voorzitter por