Contact / Pleegouderraad / Pluim / Pluim Mirjam

Pluim – ‘Goeie mensen daar bij pleegzorg’

Juni 2016 – De Pluim is een rubriek, in het leven geroepen door de pleegouderraad, waarin pleegouders de mogelijkheid hebben om medewerkers van FlexusJeugdplein een compliment te maken over hun werk. Deze keer geeft pleegoma mevrouw De Roock een welverdiende pluim aan pleegzorgbegeleidster Mirjam.

Het was een spontane actie van mevrouw De Roock, haar berichtje aan de pleegouderraad. Naar aanleiding van andere pluimen die ze in eerdere nieuwsbrieven had gelezen, wilde ze ook wel eens een pluim uitdelen. Een “welverdiende pluim” schreef ze in haar mail, met hoofdletters. “Wij, het gezin De Roock willen een pluim schenken aan onze pleegzorgbegeleidster Mirjam.” Verderop in haar mail schrijft ze :

“Mirjam is alweer een aantal jaren onze begeleidster. Nadat onze vorige pleegzorgbegeleidster ons moest verlaten, dachten we: ‘nou, het zal nooit zo met een ander klikken’! Maar dat hebben we echt verkeerd gedacht. We waren heel blij met onze vorige pleegzorgbegeleidster Cindy Karel, die zo veel voor ons heeft betekend. Maar even zo blij zijn we allemaal met Mirjam. Waarom? Haar inzet voor de kinderen is groot. De aandacht, tips, maar vooral dat we altijd met ons verhaal bij haar terecht kunnen.

Als pleegmoeder (oma) wil je af en toe je verhaal kwijt, een klankbord, neutraal zonder vooroordelen. Zowel ik als de pubers hier hebben geen gêne tegenover Mirjam. Werkelijk alles is bespreekbaar en dus begeleidbaar. Die ondersteuning is goud waard!”