Contact / Pleegouderraad / Pluim / Pluim plaatsvervangend begeleider

De pluim – Zij was er in misschien wel de lastigste periode van ons pleegzorgleven

April 2016 – De por vindt het heel bijzonder dat dit pleeggezin in een voor hen hele hectische periode zo goed werd bijgestaan door een plaatsvervangend pleegzorgbegeleider. Dat collega’s in staat zijn om elkaar zo goed te vervangen, verdient wat ons betreft een pluim.

Peter en Herma vertellen: “we zijn inmiddels 8,5 jaar pleegouder van onze pleegzoon”. Dit is helaas veel minder makkelijk dan gewenst en bij tijd en wijlen zelfs zo ingewikkeld, dat het soms echt uit de hand liep met hem. Samen met onze pleegzorgbegeleider hebben we extra hulp gezocht bij de GGZ.”

De GGZ heeft enorme wachttijden en de eerste afspraak was pas mogelijk na een half jaar. In die periode liep het dermate uit de hand dat we onze pleegzoon een weekend in een uitwijkhuis geplaatst hebben voor een time-out. Gelukkig hadden we op dat moment de hulp van een plaatsvervangend pleegzorgbegeleider, die onze vaste pleegzorgbegeleider verving tijdens zijn vakantie. De GGZ leek doordrongen van de noodzaak van onze hulpvraag en zette vaart achter het traject, waardoor we in een stroomversnelling terecht kwamen. Afspraken werden vervroegd en veranderd, waardoor we in een rollercoaster terecht kwamen.

De uithuisplaatsing ging vervolgens heel snel. “Om 18.00 uur kwam de GGZ bij ons thuis ….en twee uur later was onze pleegzoon uit huis geplaatst.” De hele toestand had een behoorlijke impact op ons, maar ook op onze eigen kinderen en pleegdochter. Gelukkig konden wij met al onze vragen, twijfels, en zorgen, maar ook met praktische zaken terecht bij onze plaatsvervangend begeleider. Door haar enorme inzet, bereikbaarheid en betrokkenheid heeft zij ons door deze moeilijke periode heen gekregen. “Agjon bedankt voor je inzet”.

Na een roerige tijd gaat het nu, een half jaar later, een stuk beter met de pleegzoon van Peter en Herma. “Hij komt weer weekeinden naar huis en werkt hij heel hard om helemaal thuis te komen wonen!” Van de kant van de por een groot compliment aan de familie en hun pleegzoon!

Marianne Rink, voorzitter pleegouderraad

Heeft u ook zo’n ervaring, of wilt u uw begeleider pleegzorg of een andere medewerker van FlexusJeugdplein eens een compliment maken? Mail naar: pleegouderraad@flexusjeugdplein.nl.


De ingevoegde foto is een willekeurige foto en is geen werkelijke afbeelding van de in dit artikel genoemde personen.