Contact / Pleegouderraad / Voorzitter por blikt terug op theatershow Omdenken

Theatershow Omdenken

November 2018 – Mijn persoonlijke hoogtepunt van de Week van de Pleegzorg is de Omdenkshow in het Isala theater in Capelle aan den IJssel. Wat maanden geleden begon met de gedachte ‘hoe leuk zou het zijn als we de pleegouders kunnen trakteren op een heerlijk avondje uit!’ resulteerde in een grootse avond op 5 november.

Ikzelf was wat gespannen die avond. Een beetje podiumvrees natuurlijk, maar vooral de verwachtingsvolle vraag ‘gaat het een leuke avond worden voor iedereen?’ zorgde voor wat knikkende knieën. De binnenkomst was al warm en plezierig. Van de garderobe, de catering, fijne vriendelijke mensen, een goede bak koffie tot die kleine dingetjes die het afmaken: de chocolaatjes met het Enver logo, waar de V veranderd was in het hart van de pleegouder. Een mooi gebaar! Daarnaast waren ze ook nog eens superlekker!

Voor de voorstelling waren er al leuke gesprekken aan de gang, een warm ontvangst. Dan de zaal in en wat was die goed gevuld, met zo veel pleegouders! Na een praatje met de bestuurders van Enver en mijzelf als voorzitter van de pleegouderraad kon het programma van start.

Op dit moment werd ook ik totaal verrast. Alle pleegzorgbegeleiders kwamen het podium op, ik schat een stuk of dertig, en ze zongen voor ons een zelf geschreven lied op de wijs van ‘Waanzinnig gedroomd’ van Kinderen voor kinderen. Dat werd voor ons pleegouders: ‘Jullie verzorgen iemands dochter of zoon. Zo onwijs belangrijk, ’t is niet gewoon! Van iemand als jij… worden wij blij! Wa waanzinnig, echt buitengewoon!’.

Ontzettend leuk om te zien dat de begeleiders ons op deze manier in het zonnetje willen zetten. Namens de pleegouders mag ik de pleegzorgbegeleiders bedanken voor dit kadootje: het werd zeker gewaardeerd!

Dan is het tijd voor het hoofdprogramma, Berthold Gunster en Omdenken. Een mooi verhaal waarbij ongelooflijk gelachen is om voorbeelden van de dronken jongere, die opgehaald moet worden van zijn uitje door pa en ma en niet te vergeten, het teiltje.

Er viel een stilte bij het persoonlijke verhaal van Berthold over zijn pleegzorgervaring waarbij de pleegmoeder pas echt contact kreeg met het kind toen ze zijn eigen moeder een duidelijke plek in zijn leven gaf. We sloten af met een groot applaus voor de aanstaande pleegouders, die momenteel het traject instappen. Ik hoop dat ons bemoedigende applaus jullie nog lang zal bijblijven.

Ik genoot vooral na de show, toen pleegouders nog lang in de foyer bleven hangen, met een drankje en goede gesprekken. Elkaar ontmoeten, contacten leggen met andere pleegouders, maar ook het uitwisselen van uw ervaringen over deze avond. Uit vele hoeken hoorde ik waardering voor de por, voor de avond en voor de pleegouders.

Het was een geslaagde avond! Enver bedankt!

Ik kan u zeggen, de por heeft deze avond heel graag voor u georganiseerd. We zijn er met u en voor u. En we gaan met heel veel energie op weg naar weer nieuwe pleegzorgervaringen. Voor nu en in de toekomst, voor goede en minder goede ervaringen, de por wil u bijstaan en uw belangen behartigen.

Marian Rink,

Voorzitter pleegouderraad

 

PS, tijdens de Week van de Pleegzorg zijn er foto’s gemaakt van allerlei activiteiten, ook van deze avond. Bekijk hier de fotoreportage van de Week van de Pleegzorg. Ook zijn er nog wat hand-outs, een leuk mapje van Omdenken uitgedeeld bij de uitgang. Hebt u nog interesse, dan kunt u die opvragen via werving@enver.nl.