Contact / Pleegouderraad / POR – Druk in de weer met de Week van de Pleegzorg

Oktober 2018 – Naast het schrijven van nieuwsartikelen en plannen, houdt de POR zich ook bezig met andere belangrijke zaken. Zoals de Week van de Pleegzorg. Dit jaar hebben we iets heel bijzonders uit de kast mogen trekken, een speciaal avondje uit voor u als pleegouder!

Vorig jaar hadden we een uitje voor het hele gezin in Jump XL en (voor de kleintjes) de binnenspeeltuin van Monkey Town. Dit jaar zetten we graag de pleegouders in het zonnetje.

Het idee is geboren na een theaterbezoek. Want hoe geweldig zou het zijn om u allen, die zich steeds weer inzetten voor hun pleegkind en 24 uur per dag voor hen klaarstaan, eens te verrassen met een avondje uit! Een avondje zonder de kinderen, want het gaat nu echt alleen om u. Een avond voor u en uw partner, of met die speciale vriendin waar u veel steun aan heeft. Een avond waar u iets van kunt leren, maar vooral kan ontspannen. Waar u kunt ontmoeten, in alle betekenissen van het woord.

De POR liet haar oog vallen op de show van omdenken; humoristisch met wel degelijk een bijzondere kern die u wat kan leren in het leven algemeen, of in de opvoeding. Geschikt voor jong en oud(er), voor iedereen die omgaat met andere mensen en natuurlijk kinderen. U hoeft er niets voor te kunnen om het te volgen of te snappen, al hoewel, een grote dosis humor maakt de avond zeker nog leuker!

U mag gerust weten dat er aardig wat werk verzet is de afgelopen periode, om deze avond mogelijk te maken. Fondsen hebben aangegeven deze avond gedeeltelijk te willen sponsoren en het theater heeft meegedacht over prijs en inhoud. De show is geregeld en ook alle extra’s, zoals een drankje en de nodige informatie over pleegzorg.

Het heeft behoorlijk wat werk van de POR gekost, maar ik als voorzitter, ben nu al trots op het resultaat. Ik hoop dat u op 5 november a.s. net zo blij zult zijn als ik.

Ga ik u daar begroeten? Ik kijk er zo naar uit!

Marian Rink