Contact / Pleegouderraad / POR kijkt terug op de Week van de Pleegzorg

POR kijkt terug op de Week van de Pleegzorg

December 2017 – In de Week van de Pleegzorg, de eerste week van november, waren er diverse leuke activiteiten voor pleegouders georganiseerd. Zo kregen alle pleegouders de pleegzorgscheurkalender 2018 via de post toegestuurd, waren er in verschillende gemeenten koffiebijeenkomsten, soms met een presentje of een bos bloemen van de gemeente voor de pleegouders. Ook heeft FlexusJeugdplein in samenwerking met de pleegouderraad een leuke ontmoet- en activiteitenochtend georganiseerd in Monkey Town en Jump XL.

Uit de reacties van onze achterban lazen we de waardering voor de Week van de Pleegzorg. Met name dat bestaande pleegouders door hun gemeente en door de pleegzorgorganisatie in het zonnetje werden gezet, is door u gewaardeerd. Natuurlijk is de waardering van anderen niet de drijfveer van pleegouders, maar op zijn tijd is een welverdiende pluim een lekkere opsteker. De zwembadkaartjes die er voor verschillende pleegouders waren, zijn ook goed bevallen. Wel is het jammer dat deze alleen in de Week van de Pleegzorg geldig zijn, geven verschillende pleegouders aan.

Het voor pleeggezinnen speciaal georganiseerde uitje werd goed door u ontvangen. Als snel na het verzenden van de uitnodigingen stroomden de aanmeldingen binnen. Vaak werden mailtjes met leuke spontane reacties vergezeld. Jump XL werd naarmate er meer aanmeldingen binnenstroomden, wat minder enthousiast. Ze hielt halt bij een maximum aantal deelnemers vanwege veiligheidsvoorschriften. De wachtlijst van pleegouders die wel graag wilden komen, maar helaas misgreep door die stop, konden op de dag zelf nog worden ingekort doordat er enkele pleeggezinnen afbelden. Enkele pleegouders en hun gezin hebben we moeten teleurstellen, doch zij kregen als troost een presentje per post.

Een drukte van jewelste was het, die koude zaterdagochtend in november. Maar wat een goede sfeer, wat een plezier en wat een leuke mensen. Dat u ook genoten heeft, blijkt uit alle leuke reacties. Met name de suggestie om dit jaarlijks te herhalen, wordt meerdere malen genoemd, net als de vraag om meer contactmomenten te organiseren met andere pleegouders. Misschien dat we de volgende keer een koffiehoekje voor pleegouders kunnen organiseren. Voor de pleegouders die graag in contact zouden willen komen met andere pleegouders wijs ik op de koffiebijeenkomsten die in verschillende gemeenten worden georganiseerd. Dit zijn groepen, soms wel door FlexusJeugdplein geïnitieerd, soms door pleegouders zelf opgezet, maar altijd toegankelijk voor iedere pleegouder. Daar gaat het om echte uitwisseling tussen pleegouders. Meer informatie hierover kunt u vragen aan uw pleegzorgbegeleider, of aan de pleegouderraad: pleegouderraad@flexusjeugdplein.nl.