Contact / Pleegouderraad / Terugblik themabijeenkomst hechting

Terugblik themabijeenkomst hechting en leestips

December 2016De por kijkt tevreden terug op de drukbezochte themabijeenkomst over hechting. De locatie was voor sommige pleegouders lastig te vinden, maar gelukkig waren de meesten van hen toch nog op tijd aanwezig.

Niet alleen de por maar ook de overige aanwezigen waren zeer te spreken over het gekozen thema en gastspreker mevrouw Bastiaensen, GZ psycholoog en behandelcoördinator pleegzorg bij jeugdzorgorganisatie Juzt. De avond werd door de aanwezigen unaniem met een ruime voldoende beoordeeld. Driekwart van de mensen die de enquête heeft ingevuld, gaf zelfs een 8 of hoger.

In de enquête gaven sommige pleegouders aan dat zij behoefte hebben aan meer achtergrondinformatie en verdieping. FlexusJeugdplein organiseert daarom binnenkort een vervolgbijeenkomst. We houden u daarvan op de hoogte

Literatuur
Voor pleegouders die zich graag verder willen verdiepen in het onderwerp hechting en erover willen lezen, raadt de por onderstaande boeken aan.

De kleine gids- hechting en trauma van gastspreker Mw. Bastiaensen
In dit boekje worden de begrippen hechting en trauma uitgelegd. De schrijfster gaat ook in op de aanpak van problemen op dit gebied. Achtereenvolgens komen de diagnostiek, de aanpak in het dagelijks leven, de aanpak op school en de inzet van extra hulp aan bod. De beschreven informatie is een bundeling van wetenschappelijke kennis, professionele vaardigheden en praktijkervaring. (ISBN 9789013133035; prijs € 27,50).

Hechtingsstoornissen, praktijkgericht therapiehandboek voor ernstige hechtingsstoornissen bij kinderen van N.P. Rygaard
Dit boek is vooral een aanrader voor mensen die meer behandelingsgericht willen kijken naar hechtingsproblematiek. Hoe zijn hechtingsstoornissen aan hun symptomen te herkennen? Om welke behandeling vragen cliënten met een hechtingsstoornis in de uiteenlopende fasen van persoonlijkheidsontwikkeling? En, welke maatregelen zijn geboden om een gezonde hechting in de vroege kindertijd te waarborgen? In dit therapiehandboek worden deze vragen uitvoerig aan de orde gesteld. Naast theoretische kennis biedt de auteur vooral een grote hoeveelheid aanwijzingen voor de therapeutische praktijk.
(ISBN 9789066658356; prijs € 32,50).