Contact / Pleegouderraad / Themabijeenkomst de ideale pleegzorgbegeleider

POR – Terugblik themabijeenkomst ‘de ideale pleegzorgbegeleider’

Mei 2015Recent had de pleegouderraad weer het genoegen om met FlexusJeugdplein een leuke thema-avond aan te bieden. Centraal op de avond stond de zoektocht naar de ideale pleegzorgbegeleider. Wat kunt u verwachten van de begeleiding? 

Het publiek op deze avond was al net zo bijzonder als de inhoud; bijna de helft bestond uit pleegzorgbegeleiders. Daarmee kwam een uitwisseling goed op gang. Middels stemmingen, waarin alle aanwezigen met kaartjes aan konden geven wat ze van een stelling vonden, werden heel wat lastige communicatie zaken besproken.

Rene de Bot, die de avond begeleidde, leidde ons langs een stukje historie, naar het hier en nu en onze verwachtingen. Daar kwamen we uit op onze achilleshiel, het punt van kwetsbaarheid waarop we begeleiding zeker kunnen gebruiken. Alle mensen, dus ook alle pleeouders, hebben een familiewapen, waarin we onze belangrijkste motto’s naar voren laten komen. Juist dat motto verbergt ook onze achilleshiel, hetgeen we hoog in waarde hebben, is hetgeen we vaak ook erg lastig vinden. Rene gaf aan dat we daar nu juist in de begeleiding samen over kunnen praten, met als uiteindelijk doel een open samenwerking ten bate van het pleegkind. Want daar doen we dit alles toch voor!

Pleegouders waardeerden de avond met een gemiddelde 8, wat ons wederom een positief gevoel gaf. We zullen dan ook met energie de volgende avond organiseren!

Marian Rink, voorzitter pleegouderraad