01 november 2017, - 8 november

WEEK VAN DE PLEEGZORG 2017

Van woensdag 1 tot en met woensdag 8 november is het de Week van de Pleegzorg. In deze week zetten we onze huidige pleegouders in het zonnetje en zoeken we nieuwe pleeggezinnen.

Samen met de pleegzorgbegeleiders, de pleegouderraad en gemeenten hebben we een mooi programma gemaakt.voor de Week Hieronder al een voorproefje. Vanaf 20 oktober staan alle activiteiten op www.weekvandepleegzorg.nl.

High Tea gemeente Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne
Op woensdag 1 november bedanken gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hun pleeggezinnen met een High Tea. Pleegouders in betreffende gemeenten hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Aanmelden kan tot 20 oktober. Meer informatie

Ontmoetingsavond in gemeente Capelle aan den IJssel
Op donderdag 2 november organiseert gemeente Capelle a/d IJssel samen met de pleegouderraad van FlexusJeugdplein een informele ontmoetingsavond waar de gemeente graag kennismaakt met pleegouders in de gemeente en meer wil horen over hun ervaringen. Op deze avond zijn naast vertegenwoordigers van de gemeente ook de pleegouderraad en pleegzorgbegeleiders aanwezig. Meer informatie

Ontmoet- en activiteitenochtend bij Monkey Town en Jump XL Rotterdam
Onze pleeggezinnen hebben de uitnodiging inmiddels ontvangen. En, er wordt massaal gereageerd! Het belooft zaterdagochtend 4 november dan ook een gezellige ontmoeting te worden. Monkey Town is een overdekt speelparadijs waar kinderen vanaf 1 tot 10 jaar kunnen klimmen, klauteren, door tunnels kruipen en nog veel meer. Jump XL is, zoals de naam al doet vermoeden, een ware springbeleving en is geschikt voor kinderen van 8 – 18 jaar.

Tussen 09:30 en 12:00 uur zijn Monkey Town en Jump XL gratis en speciaal geopend voor pleeggezinnen van FlexusJeugdplein. Na 12:00 uur kunnen pleeggezinnen gratis in Monkey Town blijven, voor Jump XL betaalt u na 12:00 uur per uur. Vanwege de grote belangstelling is aanmelden niet meer mogelijk. Meer informatie

Themabijeenkomst ‘Zorgen voor getraumatiseerde kinderen’
Binnen pleegzorg zijn trauma en hechting bekende thema’s. Hoe ga je als pleegouder om met getraumatiseerde kinderen en hoe signaleer je problemen op tijd? Hierover organiseren Timon en Yulius op 7 november de themabijeenkomst ‘Zorgen voor getraumatiseerde kinderen’. Om 20:00 uur bent u van harte welkom bij Congrescentrum De Hoop aan de Provincialeweg 70 in Dordrecht. U kunt zich  voor 31 oktober aanstaande aanmelden via het online formulier. Ook verwijzers en beleidsmakers zijn van harte welkom.

Pleegzorgbegeleiders voeren acties uit bij pleeggezinnen
Op de oproep voor ludieke acties ten behoeve van de teamdag van de bureaudienst zijn er vele leuke acties binnengekomen. Op 5 oktober jl. zijn daarvan al een aantal door de bureaudienst uitgevoerd. Het was voor alle betrokkenen een geslaagde dag! Omdat er zoveel goede ideeën ingezonden zijn, zetten de pleegzorgbegeleiders vanuit de gebiedsteams deze actie voort in de Week van de Pleegzorg. Gezinnen die een idee hebben ingezonden, zijn of worden hierover benaderd.

Zwembadvouchers
Ook dit jaar zijn er weer zwembadvouchers beschikbaar voor de zwembaden van Optisport. Met een voucher kunt u tijdens de Week van de Pleegzorg met vier personen gratis zwemmen in een zwembad van Optisport. Via uw pleegzorgbegeleider kunt u een voucher aanvragen. Let wel, op = op.