Jeroen (3 jaar)

Jeroen is een ondernemend en nieuwsgierig jongetje van net 3 jaar. Hij is enthousiast en maakt makkelijk contact. Jeroen is gemoedelijk en een lief kind wat graag met anderen speelt. Zowel met kinderen van zijn eigen leeftijd als met jongere of oudere kinderen vermaakt hij zich prima. Jeroen heeft veel energie en houdt ervan om buiten te spelen. Daarnaast is hij gek op bouwen, spelen met auto’s en geïnteresseerd in alles wat bewegen kan. Als hij zijn zin wil, kan hij thuis en bij de opvang, waar men hem langer kent, best vasthoudend zijn. Hij is echter goed te corrigeren. Het werkt daarnaast goed om hem af te leiden. Het is belangrijk dat het pleeggezin consequent is en hem op een positieve manier kan benaderen.

Jeroen is kleiner en smaller gebouwd dan gemiddeld. Daarnaast heeft hij een wat verminderde spierspanning rondom de enkels en in het mondgebied. Hiervoor heeft hij langdurig logopedie en fysiotherapie gehad. Momenteel gaat het erg goed. Jeroen ontwikkelt zich leeftijdsadequaat op alle vlakken. Hij kan met alles meedoen wat anderen kinderen doen. Jeroen is zo goed als zindelijk op af en toe een ongelukje na. Een belangrijk aandachtspunt is dat Jeroen minder kan en wil eten en drinken dan gemiddeld. Het verwerken van voeding is wat lastiger voor hem dan normaal. Daarnaast is de sensitiviteit nog wat verhoogd in het mondgebied.

Wij zijn voor Jeroen op zoek naar een weekendpleeggezin dat voor twee keer per maand, gedeeltelijk in vakanties en waar nodig tussentijds kan ondersteunen. De ouders van Jeroen staan achter de plaatsing in een weekendgezin. Een gezin in de buurt van Lansingerland is wenselijk, maar denkt u iets voor Jeroen te kunnen betekenen en woont u niet in Lansingerland is het altijd zinvol toch te reageren.

Meer informatie
Bent u of kent u iemand die iets voor Jeroen zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Edith Wind via edithwind@enver.nl of bel naar 06 2824 7602.

Om privacyredenen zijn namen in deze oproep en de foto gefingeerd. Het verhaal en de achtergronden zijn wél echt.

 

Terug naar het overzicht