Over pleegzorg / Pleeggezin gezocht / Kees en Koosje

Kees en Koosje zijn broer en zus van elkaar. Het liefst plaatsen we hen samen in hetzelfde pleeggezin maar dat is niet per se noodzakelijk.

Kees (7,5 jaar)
Kees is een lieve, rustige jongen van 7,5 jaar. Kees kijkt altijd de kat uit de boom voordat hij iemand zijn volledige vertrouwen geeft. Hij vindt het heerlijk om lekker te zwemmen, te tekenen of met Lego te spelen. Kees heeft meerdere broers en zussen, maar kan genieten van één op één aandacht. Hij houdt niet van veel drukte om hem heen en trekt zich soms even terug om weg te dromen in zijn eigen fantasie wereld en vermaakt zich dan goed.

Rondom de gezondheid van Kees zijn zorgen. Kees vindt het moeilijk om gezond te eten en het is zijn moeder tot op heden nog niet gelukt om hem een gezonde voeding te geven. Daarnaast komt de zindelijkheid van Kees nog niet goed op gang, mede veroorzaakt door de eenzijdige en ongezonde voeding. Wij zijn voor Kees dan ook opzoek naar een pleeggezin die (in ieder geval tijdelijk) voor hem kan zorgen en het als een uitdaging ziet om Kees in zijn ontwikkeling te stimuleren. Kees heeft in een weekendpleeggezin laten zien dat er stappen met hem te maken zijn op dit gebied.

Koosje (8,5 jaar)
Koosje is een kwetsbaar meisje van 8,5 jaar. Ze is een meisje wat niet alle dingen om haar heen begrijpt. Ze heeft daarom veel sturing en uitleg nodig. Een duidelijke structuur is voor haar ook onontbeerlijk. Ze wordt graag beziggehouden, maar kan eenmaal op weg ook goed alleen spelen. In haar spel met anderen kan ze wel eens dominant zijn en anderen in de weg lopen. Wat de laatste tijd opvalt is dat ze nieuwsgieriger aan het worden is en er lijkt meer verdieping mogelijk. Koosje heeft meerdere broers en zussen. Het samen leven met hen levert weleens problemen op. Koosje kan zich soms stoer en uitdagend gedragen en ziet dan het gevaar niet. Bovenal is het een meisje wat ook heel innemend kan zijn en geniet van één op één aandacht. Zij lijkt dan tot meer ontplooiing te komen. Daarom lijkt een pleeggezin waar zij geen directe leeftijdsrivalen heeft het meest geschikt te zijn.

Meer informatie
Bent u of kent u iemand die iets voor Kees, Koosje of voor beide zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Chloë van der Brugge via Chloevanderbrugge@enver.nl of 06 246 932 22 of met Piet Boelsma via Pietboelsma@enver.nl of 06 430 603 52.

Om privacyredenen zijn namen in deze oproep en de foto gefingeerd. Het verhaal en de achtergronden zijn wél echt.