Safia (6 jaar)

Safia heeft veel meegemaakt en er is sprake van trauma (zodra ze voor een langere tijd bij een pleeggezin kan wonen zal er gestart worden met therapie voor haar trauma’s). Ze kan veel aandacht vragen en is snel geprikkeld, ze vindt het moeilijk om haar gevoelens te beheersen en reguleren. Safia heeft hulp nodig bij het omgaan met anderen en het accepteren dat ze niet altijd mag of kan doen wat zij wil. Safia geniet van 1 op 1 contact. Ze is dan rustiger, gezellig en aanhankelijk. Ze laat in 1 op 1 contact meer van zichzelf zien en kan dan aangeven wat ze leuk of moeilijk vindt en wat ze graag zelf wil.

Safia is groot voor haar leeftijd, ze kleedt zich graag als een meisje met jurkjes en rokjes. Ze is stoer en fysiek sterk. De laatste tijd is ze bezig met leren schrijven, klok kijken en rekenen. Dit pakt ze snel op, ze gaat graag naar school en heeft een goede relatie met haar leerkracht. Safia gaat helemaal op in waar ze mee bezig is. Ze is dol op buiten spelen en lichamelijke bezigheden zoals fietsen, schommelen, skaten en rennen. Ze is gek op kleine hondjes en andere dieren. Ze houdt van muziek, dansen, zingen, knutselen, theatervoorstellingen en zwemmen (ze heeft geen zwemdiploma). Safia maakt makkelijk contact met andere kinderen, ze speelt wel graag de baas bij het spelen. Gezelligheid, feestjes, trakteren en in het middelpunt van de belangstelling staan, vindt ze heerlijk.

Het is belangrijk voor Safia dat ze weet wat ze wel en niet mag en hoe de dagindeling eruit ziet. We zoeken voor haar een gezin die haar een vaststaand dagritme, duidelijke regels en grenzen en rustmomenten kan geven. Ze heeft veel baat bij positieve aandacht, complimenten en ondersteuning bij sociale interactie. Het is ook belangrijk dat haar opvoeders op tijd en op een rustige manier aangeven dat ze de opbouw van spanning bij Safia zien en haar hierin kunnen begeleiden zodat eventueel negatief gedrag tijdig afremt. Safia kan zich moeilijk focussen op dingen die zij niet interessant vindt maar door te herhalen lukt het haar wel. Ze kan het maar moeilijk accepteren dat ze niet meer bij haar moeder kan wonen. Ze heeft een bezoekregeling met haar moeder.

Meer informatie
Bent u of kent u iemand die iets voor Safia zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Kelly Goeman via Kellygoeman@enver.nl of bel naar 06 – 28 24 82 11.

Om privacyredenen zijn namen in deze oproep en de foto gefingeerd. Het verhaal en de achtergronden zijn wél echt.

 

Terug naar overzicht