Bloemetje voor Arie en Didi Wortelboer - Kwak

September 2021 - Deze keer is het de beurt aan Arie en Didi Wortelboer – Kwak. Zij zijn opgegeven door hun pleegzorgbegeleider Sanne die maar wat graag vertelt waarom juist zij een bloemetje verdienen. 

Het verhaal begint deze keer niet bij Enver maar bij De Rotterdamse Douwers. Dit zijn Rotterdammers die zoals zij dit zelf noemen ‘niet aan de zijlijn willen staan’ maar belangeloos de helpende hand bieden aan Rotterdamse jongeren die wel wat hulp kunnen gebruiken. Eén van die jongeren is Erica, een jonge alleenstaande moeder die kampt met depressies en daardoor niet altijd een stabiele basis kan zijn voor haar zoontje Noah van zes jaar. Eén van die Rotterdamse Douwers is Didi. Zij ondersteunt Erica en dat gaat voor een langere tijd net goed genoeg. Tot september 2020. Het gaat helemaal niet goed met Erica. Noah heeft hier dusdanig onder te lijden dat het crisisinterventieteam besluit dat Noah niet bij Erica kan blijven. Erica is het hier niet mee eens maar wanneer Didi aanbiedt dat Noah anders wel een poosje bij hen mag wonen, stemt ze in. Didi moet alleen wel Arie hier nog even over informeren. Gelukkig stemt ook hij in met haar voorstel om Noah bij hen thuis op te vangen.

Vanaf dat moment stappen Arie en Didi in de wereld die pleegzorg heet. Een wereld waar ze wel al eens over spraken samen maar het kwam er nooit van. Tot nu. Sanne en haar collega Lea komen vanuit Enver bij Arie en Didi op huisbezoek. Er moet een screening plaatsvinden, Arie en Didi zijn nu namelijk ineens een netwerkpleeggezin zoals dat heet. Sanne en Lea komen al vrij snel tot de conclusie dat Arie en Didi prima in staat zijn om Noah de veilige plek te bieden die hij nodig heeft, voor zolang als dat dit nodig is. 

De zorg voor Noah is intensief en los daarvan moet er ook een hoop geregeld worden. Dat is best even schakelen voor Arie en Didi die voor de komst van Noah gewoon samen waren. Maar ondanks dat ze de dagelijkse zorg voor een kind en alles wat daarbij komt kijken niet gewend waren benaderen zij alles met een enorme dosis humor, optimisme en doorzettingsvermogen. En ze staan daarin niet alleen klaar voor Noah maar ook nog steeds voor Erica die binnen haar mogelijkheden een goede moeder voor Noah wil zijn, ook nu hij niet bij haar woont.

Trots is Sanne op de manier waarop Arie en Didi dit allemaal doen. Ze hoopt dat deze ‘toppers’ zoals zij ze gewoon noemt, dit zelf ook zien en af en toe een moment nemen om zichzelf op de schouder te kloppen. Laat deze mooie bos bloemen hen hier aan herinneren. Arie en Didi gaan er in ieder geval van genieten.

En de volgende keer? Wellicht staat dan uw pleegzorgbegeleider wel op de stoep met Het Bloemetje. Mocht u nu meer willen weten over de Rotterdamse Douwers, kijk dan vooral op
www.rotterdamsedouwers.nl om te zien wat voor mooie dingen zij allemaal doen!