Annabella (13)

Annabella (13) zoekt een pleeggezin waar zij totdat zij volwassen is, kan wonen.

Annabella is een meisje van 13 jaar en in juni wordt ze 14. Ze zit in het tweede leerjaar van het vmbo. Ze woont bij haar vader, stiefmoeder en halfbroertje in huis. Daarnaast hebben ze nog een hond en een kat. De ouders van Annabella zijn al lang uit elkaar. Annabella heeft geen goede band met haar stiefmoeder. Er zijn vaak conflicten. Door deze conflicten vindt Annabella het niet prettig om thuis te zijn en het zorgt ervoor dat ze zich niet goed kan focussen op haar schoolwerk. Van haar achtste tot haar tiende heeft Annabella in een pleeggezin gewoond. Deze tijd heeft zij als prettig ervaren. Ze vond het gezellig met haar pleegbroertjes, -zusjes en de dieren die zij hadden. Daarom zoekt zij opnieuw een pleeggezin.

Annabella haar netwerk ligt in Lansingerland en ze gaat daar naar school. Het is daarom fijn als het pleeggezin ook in dit gebied woont.

Annabella houdt veel van dieren. Die zijn erg belangrijk voor haar. Dieren kunnen je verdriet weghalen, ze voelen dingen aan en ze zijn er voor je als je het nodig hebt. Annabella is van mening dat dieren soms beter te vertrouwen zijn dan mensen. Een andere hobby van Annabella is fotograferen. Ze heeft sinds kort ook een professionele camera. Haar favoriete modellen zijn natuurlijk haar eigen hond en kat. Annabella gaat op dit moment naar de sportschool, maar zou het liefst op paardrijles willen.

Annabella werkt in een sportschool. Daar maakt zij schoon en staat ze achter de balie. Haar vader is van mening dat ze zelf geld moet verdienen om leuke dingen van te kopen. Dit heeft zij snel opgepakt door het zoeken naar een baantje.

Annabella vindt het leuk om dingen te regelen. Dat doet ze graag op school. Bij wiskunde kan ze goed met Excel werken en mag ze dingen regelen van haar docent. Annabella vindt het ook leuk om anderen te helpen. Verder is Annabella heel technisch. Ze kan de computer of de televisie zo maken wanneer hij het niet doet.

Annabella kan slecht tegen stress. Ze kan beter functioneren wanneer ze rust om zich heen heeft. Ze zoekt ook weleens zelf de rust op. Dan gaat ze naar buiten om te wandelen. Door buiten dingen te ondernemen, voelt ze zich goed. Dat helpt heel erg zegt Annabella zelf.

Annabella is zelf niet gelovig, maar accepteert het wel als anderen gelovig zijn. Ze zou het ook wel leuk vinden om mee naar de kerk te gaan, als het maar niet iedere week is.

Omdat Annabella dingen regelen en organiseren zo leuk vindt, wil ze later graag administratief medewerkster worden. Ook lijkt het Annabella leuk om in de horeca te werken. Dit vindt zij gezellig en het lijkt haar leuk om tijdens haar werk veel contact te hebben met mensen.

Annabella lust bijna alles. Ze vindt alleen rijstepap en goulash niet lekker. Het liefst eet ze macaroni en pizza.

De wens van Annabella:

Een druk gezin met één of twee kinderen in Lansingerland. Annabella zou broers en zussen in bijna alle leeftijden leuk vinden. Als ze maar niet 12 of 13 jaar zijn, zoals zij zelf. Ze zou graag zorgzame, aardige en lieve pleegouders willen die haar kunnen helpen met school en haar toekomst. Daarnaast zou ze het erg leuk vinden als er een dier of dieren in het gezin wonen.

Meer informatie

Bent u of kent u iemand die iets voor Annabella zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Eline Stalman via elinestalman@enver.nl (of pleegzorg@enver.nl) of bel naar 06-28 22 31 88 (of 085-0640837).

Om privacyredenen is de naam in deze oproep en de foto gefingeerd. Annabella is een fictieve naam die zij zelf bedacht heeft. Het verhaal en de achtergronden zijn wél echt.