Contact / Pleegouderraad / Mooie, positieve ervaringen met bijzondere mensen: onze pleegzorgbegeleiders!

Februari 2020 – Als de pleegouderraad aan pleegouders vraagt naar hun ervaringen met pleegzorgbegeleiders krijgen we best heel vaak een mooi verhaal toegestuurd. Enkele delen we graag.

De familie L. is heel blij met alle hulp van Mariska van de Ven. “Mariska staat altijd voor ons klaar en wij ervaren haar als nuchter, verbindend en betrokken naar alle partijen”, schrijven zij.

De familie Mitchell is heel blij met alle hulp van Rob Kreischer. Hij wordt door hen omschreven als “erg attent en behulpzaam voor onze kleinzoon”.

Marieke S. geeft aan: “Een compliment zou ik willen geven aan Petra de Jong. Haar begeleiding vanuit jeugdzorg verbonden aan de kinderen is prima en Karin doet het ook super als begeleider van de Krimpenerwaard! Hele tevreden pleegouders dus!”

Pleegmoeder Sandra geeft kort en krachtig aan ”Mijn pleegzorgwerker Bertram van de Veer is mijn kanjer.” Volgens ons zegt dat genoeg.

Dinant den Braver, gezinshuisouder en pleegouder laat weten: “Ik heb zeker een pluim voor mijn pleegzorgbegeleider Yvonne de Munnik die altijd met raad en daad klaarstaat, moeilijke vragen uitzoekt en daar dan ook een antwoord op weet. Het is ook heel positief hoe ze de pleegkinderen heeft geholpen naar volwassenheid door er voor ze te zijn en ze te coachen – iets wat wel lekker is, omdat zij vaak proberen los te komen van mij als opvoeder. Dan is het fijn als iemand anders ze de goede richting opduwt. Ik vind ook de kerstattentie heel leuk, hiervoor nog mijn dank.”

En last but not least: Andrea Das neemt bij het beantwoorden van de vragen gebruik van de gelegenheid het volgende te melden: een compliment voor de begeleiding vanuit uw organisatie! Wij nemen aan dat zij niet de por, maar Enver bedoelt.

Geschreven door Marian Rink, pleegouderraad