Contact / Pleegouderraad / De POR, voor u!

De POR, voor u!

September 2019 – De pleegouderraad (por) van Enver praat en denkt mee over het pleegzorgbeleid van Enver. Op deze manier probeert de por een bijdrage te leveren aan de verbetering van de hulpverlening in de praktijk, zodat pleegouders en pleegkinderen zo optimaal mogelijk begeleid en geholpen worden. De pleegouderraad vertegenwoordigt alle pleegouders van Enver. In deze nieuwsbrief stellen wij ons aan u voor en vertellen wij wat we voor u als pleegouder kunnen betekenen.

Net als u, zijn wij – de leden van de por – allemaal pleegouder (en dus klant) van Enver. Daardoor hebben we een mening over hetgeen in pleegzorgland gebeurt en volgens ons zou moeten gebeuren. Dat is dan ook de reden dat wij ons verenigen in de por. Op dit moment bestaat de por uit acht leden.

Marian
Marian is sinds een jaar of zes voorzitter van de por. Ze is al meer dan twintig jaar pleegouder en is bekend met alle vormen van pleegzorg. Ook heeft ze tienermoeders opgevangen. Op dit moment heeft ze vier vaste pleegkinderen, allen in meer of mindere mate gehandicapt.

Wim
Wim is een netwerkpleegouder. Hij zorgt voor zijn kleinzoon die inmiddels al tien jaar bij hem woont. Hij is sinds 2012 betrokken bij de por in de functie van secretaris.

Carry
Carry is al meer dan dertig jaar pleegmoeder van een enorme hoeveelheid pleegkinderen. Inmiddels is ze vijf jaar actief in de por.

Angélique
Angélique is al vijf jaar pleegouder van een jongen van negen jaar en een meisje van vijf jaar uit verschillende gezinnen. Sinds anderhalf jaar is Angélique actief bij de por.

Martiene
Martiene heeft een pleegdochter van dertien jaar. In het verleden is Martiene al aan de por verbonden geweest en na een stop is zij sinds maart dit jaar weer terug.

Daarnaast heeft de por drie aspirant-leden. Dit zijn mensen die pas kort actief zijn bij de por en dit zijn:

Margreet
Margreet is pleegmoeder van twee zusjes van vier en vijf jaar oud.

Joke
Joke is pleegouder van een meisje van negentien jaar dat al elf jaar bij haar woont. Daarnaast is Joke beschikbaar voor nood-bed en crisisplaatsingen.

Mariska
Mariska is sinds acht jaar pleegouder van een meisje.

Met elkaar staan we voor de belangen van alle pleegouders en pleegkinderen van Enver. Maar, dit kunnen we niet zonder input van u, mede-pleegouders. De afgelopen jaren hadden wij een bestand opgebouwd van pleegouders die via mailcontact wilden meedenken met de por, ook wel “achterban” of “schaduw-por” genoemd. Wij vroegen hen van tijd tot tijd om hun mening en ervaringen. Aangezien dit slechts een deel van het totale aantal pleegouders, en dus een ‘select gezelschap’ was, hebben wij ervoor gekozen om ook alle andere pleegouders via Enver te bevragen over actuele onderwerpen.

Het servicecentrum pleegzorg van Enver zal dan ook vanaf nu de vragen van de por uitzetten. Zodoende kunnen we, rekening houdend met de privacy van pleegouders, u allemaal beter bereiken en kunt u ook indien gewenst makkelijker reageren. Het servicecentrum zal de mails ongelezen doorsturen als u duidelijk ‘por’ in de onderwerpregel zet. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om de por rechtstreeks te mailen via pleegouderraad@enver.nl. Let op: indien u een mail (al dan niet via het servicecentrum van Enver) naar de por stuurt, beschikt de por automatisch over uw naam en e-mailadres.

Wilt u meer weten over het werk van de por? Bezoek dan deze pagina op de website van Enver pleegzorg: https://enver-pleegzorg.nl/contact/pleegouderraad-por/. Op die pagina vindt u alles over onze werkzaamheden en werkwijze. Ook is ons Speerpuntenplan 2018-2019 daar te vinden. Als u op die pagina naar beneden scrolt, vindt u alle oude nieuwsbrieven en andere publicaties.

Ik wens u veel leesplezier!

Marian, voorzitter por