Contact / Pleegouderraad / Koffiegroepen

Overzicht koffiegroepen

December 2014 – Binnen FlexusJeugdplein zijn diverse koffiegroepen actief waar nieuwe pleegouders van harte welkom zijn. De Pleegouderraad (POR) heeft de mogelijkheden voor u op een rij gezet.

Rotterdam-Delfshaven
Via de pleegzorgwerker kwam een pril contact tot stand tussen twee pleeggezinnen in dezelfde buurt. Het gaat dus om een pas opgestarte kleine groep. Andere pleegouders worden uitgenodigd om aan te haken.

Rotterdam-Lombardijen
Een ervaren pleegmoeder in deze regio neemt momenteel geen deel aan koffiebijeenkomsten, maar is bereid een koffiegroep op te starten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich melden. 

Rotterdam-Schiebroek/Vlaardingen
Voor zover bekend geen bestaande groepen. Wel belangstelling om koffieochtenden nieuw leven in te blazen.

Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk (BAR-gemeenten)
Nu geen koffiegroep meer, maar deze is er wel geweest (Ridderkerk). Door verhuizingen komen te vervallen. Er zijn nog wel enkele onderlinge contacten (netwerkje). Wie wil deze kleine groep nieuw leven inblazen en als contactpersoon optreden? Er is een ervaren pleegouder beschikbaar ter ondersteuning.

Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs (zogeheten 3Bhoek)
In deze regio is een vrij grote koffiegroep actief. Nieuwe mensen zijn welkom, maar mochten er veel nieuwe pleegouders willen aansluiten dan wordt eraan gedacht om de groep op te splitsen en een nieuwe groep te starten. Er wordt om beurten bij iemand thuis afgesproken.

Hardinxveld-Giessendam
Daar worden al vele jaren regelmatig koffieochtenden voor pleegouders gehouden  (bij pleegouders thuis). Iedereen is welkom en soms komen de kleine kinderen gewoon mee.

Lekkerkerk
Eens in de zoveel maanden is hier een koffiebijeenkomst. Het is op dit moment niet duidelijk of deze groep open staat voor nieuwe pleegouders.

Krimpen a/d IJssel
Hier was ooit een koffiegroep actief, maar deze staat op dit moment een beetje stil vanwege onderlinge communicatieproblemen. Het uitwisselen van ervaringen loopt nu even via school en andere pleegouders. Ervaren contactpersoon is bereid doorstart te maken met (nieuwe) pleegouders. Zij kan thuis ontvangen.

Stellendam
Er is een koffiegroep, maar de POR heeft hierover op dit moment nog geen nadere informatie.

Strijen
Alhoewel niet frequent, maar wel minstens 1 à 2 maal per jaar een koffiebijeenkomst. Nieuwe pleegouders zijn van harte welkom.

Voorne-Putten
Het gaat hierbij om een hechte groep ervaren pleegouders uit de plaatsen Spijkenisse, Hellevoetsluis, Rockanje, Oud-Beijerland, Stellendam, Goedereede, Zuidland, e.d.

Enkele van hen komen al zo’n 25 jaar bij elkaar. Gemiddeld zijn 10 moeders aanwezigen niet iedereen komt iedere keer. Er zijn geen verplichtingen wat dat betreft. Om de 5 weken bij  wisselende pleegouders thuis, soms op maandagochtend en soms donderdagochtend. Het uitwisselen van ervaringen wordt het belangrijkst gevonden. Nieuwe pleegouders zijn welkom, maar mochten er veel nieuwe pleegouders willen aansluiten, dan wordt een tweede groep opgestart met enkele ervaren pleegmoeders erbij. Dat is eerder gebeurd en later weer teruggedraaid op het moment dat er afvallers waren.

Stuur voor de contactgegevens van een koffiegroep een mail naar werving@flexusjeugdplein.nl. We horen het ook graag als u een koffiegroep start.