Contact / Pleegouderraad / Pluim / Pluim Inge

De pluim – ‘Inge geeft dat stukje extra’

Oktober 2016 – De Pluim is een rubriek, in het leven geroepen door de pleegouderraad, waarin pleegouders de mogelijkheid hebben om medewerkers van FlexusJeugdplein een compliment te maken over hun werk. De pluim komt deze keer van de voorzitter van de por, Marian Rink. Zij wil graag Inge de Boer in het zonnetje zetten. “Inge is weliswaar geen pleegzorgbegeleider maar wel één van de steunpilaren van FlexusJeugdplein die in de reeks van pluimen niet vergeten mag worden.”

Marian komt al jaren voor ouderbezoeken met verschillende pleegkinderen bij pleegzorg. Vroeger wekelijks naar het gebouw aan de Diergaardesingel, tegenwoordig wat minder vaak naar de Heindijk. Vanwege haar functie als voorzitter van de por  bezoekt ze ook regelmatig het kantoor aan de Eendrachtsweg. Vaak zit Inge dan achter de balie. “Volgens mij doet ze het werk al zo lang ik pleegouder ben, misschien wel langer. In alle jaren dat ik bij pleegzorg kom, heb ik haar nog nooit betrapt op een onaardige blik. Inge is altijd vriendelijk, doortastend, punctueel en duidelijk. Eigenschappen die ik zeer kan waarderen.”

In het verleden had Marian wel eens ouderbezoeken die best wel beladen waren. Inge was dan degene bij wie zij na het bezoek nog even kon uitblazen en die vroeg hoe het met haar ging. Zonder inhoudelijk op de zaak in te gaan, gaf ze dat stukje extra waar je als pleegouder soms behoefte aan hebt: contact van mens tot mens. Inge zag haar pleegkinderen in de jaren opgroeien.

Wanneer Marian als voorzitter van de por alleen op kantoor komt, vraagt Inge altijd naar de kinderen. “Dat vind ik zo speciaal. Dat getuigt van hart voor de zaak.” Inge maakt altijd even tijd voor een praatje met Marian. “Inge, ik hoop dat je nog jaren bij het meubilair van FlexusJeugdplein mag blijven, zodat ik van je aandacht kan genieten wanneer ik langskom!”

Heeft u ook een pluim? Stuur dan een berichtje naar het mailadres van de por. We nemen contact met u op om er een leuk artikeltje van te maken. Mailadres: pleegouderraad@flexusjeugdplein.nl