Contact / Pleegouderraad / POR-lid Carry van der Linden

Even voorstellen: POR-lid Carry van der Linden

Februari 2015 – Ik ben Carry, inmiddels 53 jaar, getrouwd met Jop van der Linden en samen met vijf kinderen zijn we sinds september jl. woonachtig in Vlaardingen, de Westwijk.

De afgelopen 25 jaar kwamen en (ver)bleven er vele kinderen in mijn gezin. De samenstelling is altijd divers geweest; begonnen met adoptie, daarna kwam een hele vroege netwerkplaatsing en daarmee ons eerste pleegkind. Wat volgde, waren nog twee adoptiekinderen en een aardig rijtje pleegkinderen. Met veel zorg en aandacht kunnen we genieten van acht kinderen die inmiddels vanuit ons huis een eigen plek hebben gevonden. Dit waren of werden perspectiefbiedende plaatsingen.

Onze pleegkinderen zijn in de afgelopen jaren via verschillende stichtingen bij ons geplaatst. Ook nu hebben we nog perspectiefbiedende pleegzorgplaatsingen binnen ons gezin. In al die 25 jaren zijn ook heel wat kinderen in crisis geplaatst, waarvan meerdere heel lang bleven. Nu zijn we in de gelukkige omstandigheid dat we de voogdij hebben gekregen van twee van onze (pleeg)kinderen.

Nu ik dus al wat langer mag meedraaien in de wereld die pleegzorg heet, vond ik het interessant om mee te denken over overkoepelende zaken. Leuk om je opgedane ervaring te mogen inzetten en deze te horen van anderen en om vanuit de POR te mogen meedenken, te adviseren en voor te lichten in het belang van pleegouders. En laten we daarbij niet vergeten dat het om de kinderen gaat.

Hebt u vragen of suggesties voor de POR? Wilt u lid worden van de POR, of uw menig laten weten via de schaduw-POR? Laat het ons weten. U kunt ons een bericht sturen via:pleegouderraad@flexusjeugdplein.nl.

Carry van der Linden, lid pleegouderraad FlexusJeugdplein

 

Naar overzichtspagina POR