Contact / Pleegouderraad / Terugblik Week van de Pleegzorg door de pleegouderraad

November 2019 – De week van de pleegzorg is voor de por een avondje eerder van start gegaan. In een huiskamer van een van de porleden zijn we een hele avond aan het knutselen gegaan. Al knopend en schrijvend kwamen er best wat lastige pleegzorgthema’s op tafel, want pleegzorg is niet altijd rozengeur en maneschijn. Dan is het fijn als je dat kunt delen met een lekkere kop koffie en een nuttige bezigheid. Een uur of twee later stonden er twee manden vol presentjes voor alle pleegzorgbegeleiders, ruim 120 stuks. “Verwenmomentjes” hebben we ze genoemd: een zakje thee, een staafje honing en een chocolaatje, in een leuk zakje met handgeschreven kaartje eraan. 120 stuks dus, want Enver heeft bijna 100 pleegzorgbegeleiders en dan nog een aantal medewerkers die ervoor zorgen dat deze hun werk goed kunnen doen. Wat een grote club!

Op woensdag, het begin van de Week van de Pleegzorg, werden de meeste porleden thuis verrast door een kaart van Enver, van hun begeleider, met een prachtige bloemenbon. Als het goed is, heeft ook u deze kaart gekregen. ‘s Avonds was er de lezing “Geweldloos verzet”, waar de por de grote mand met presentjes aan programmamanager Mariska de Baat heeft overhandigd. De andere mand is een dag later op de locatie Heindijk neergezet, zodat alle begeleiders bereikt zouden worden.

De reacties waren zo leuk! Pleegzorgbegeleiders waren duidelijk verrast door de ludieke actie van de por. En dat was precies onze bedoeling. Want samen maken we de pleegzorg toch weer een stukje beter!