De Pluim – Agjon

Een pluim, nee liever een lintje voor Agjon!

De familie Baten benaderde de por met het verzoek een pluim voor Agjon te schrijven.

Pleegmoeder Hanneke nam het initiatief. Ze schrijft: “in de afgelopen jaren zag ik regelmatig een pluim voor pleegzorgbegeleiders voorbijkomen. Steeds bekroop mij het gevoel dat ‘mijn’ pleegzorgbegeleider zeker ook een grote pluim verdient. Het kwam er tot nu toe echter nooit van. Er zijn zeker heel veel momenten geweest waarin ik mijn enorme dankbaarheid voor haar steun liet blijken, maar het wordt tijd om dit nu maar eens met anderen te delen. Zeker nu het moment daar is, dat we binnenkort afscheid van haar moeten nemen, omdat ze van een zeer verdiend pensioen mag gaan genieten.”

De familie Baten kent Agjon al sinds 2013, nu dus al ruim zeven jaar. Agjon heeft het gezin gesteund in de zorg voor twee pleegkinderen met een rugzak(je). De kinderen wonen langdurig in het gezin. Hanneke vertelt: “we hebben Agjon leren kennen als een warme persoonlijkheid, die onvoorwaardelijke steun geeft aan iedereen binnen ons gezin. Niets is onmogelijk en ze staat altijd voor ons klaar. Er waren de afgelopen jaren heel wat moeilijke en emotionele beslissingen, waarbij zij ons geholpen heeft.

Mede door haar luisterend oor en haar betrokkenheid kon ik het aan om, binnen mijn gezin met drie eigen kinderen, twee pleegkinderen met extra zorg te begeleiden.

Besprekingen, evaluaties, psychiaters, psychologen, rechters, diverse speciale scholen en onderzoeken, talloze ouderbezoeken, indicaties bij het CIZ…..altijd was Agjon aanwezig en betrokken. Haar vermogen om met iedereen om te gaan en voor iedereen belangstelling te tonen, maakt dat ze voor ons van onschatbare waarde is. Ook haar professionaliteit en de manier waarop ze waar nodig sturing geeft, is iets wat ik zeer waardeer. Wat hebben we haar vaak nodig gehad! We zullen haar dan ook vreselijk gaan missen. Toch is er niemand die ik het meer gun om nu eindelijk van haar pensioen te gaan genieten. We gaan dan ook met een positief gevoel afscheid nemen.

Agjon, ga lekker genieten! Voor mij verdien je naast die pluim een lintje van de koning, maar ik weet niet of dat gaat lukken, vandaar dit schrijven.”

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Wilt u ook uw pleegzorgverhaal delen? Heeft u een pluim aan een medewerker? Mail de por via pleegouderraad@enver.nl.