De Pluim voor Nicole Koopmans

Wat heerlijk eigenlijk dat we nooit bij pleegouders hoeven te leuren om een pleegzorgbegeleider voor te dragen voor de Pluim! Ook dit keer niet, want Jan en Nanda Huijer laten ons weten: “Recent lazen wij weer in uw nieuwsbrief een item over het uitdelen van een pluim aan een medewerker Pleegzorg. We realiseerden ons toen dat we eigenlijk al een tijd van plan waren om Nicole Koopmans hiervoor voor te dragen.’

Wat is er zo bijzonder aan Nicole? Nou, leest u even mee? 


Jan zegt: ”Wij kennen Nicole al jaren als onze min of meer vaste pleegzorgmedewerker in de crisisopvang. Het spreekwoordelijke “kunnen lezen en schrijven met elkaar”, is hier 100% van toepassing! Dit zorgt ervoor dat de kinderen die tijdelijk bij ons wonen zich snel op hun gemak voelen. Dat laatste is natuurlijk heel belangrijk voor hun verdere ontwikkeling en mede dankzij Nicole gaat dat ook eigenlijk altijd goed.

Dat en de prettige houding van Nicole zorgen er ook voor dat de communicatie met de biologische ouders op een natuurlijke en soepele manier verloopt. Wanneer er onduidelijkheden zijn met Jeugdzorg, zorgt Nicole ervoor dat deze onduidelijkheden snel verdwijnen. Dat geeft ons echt een stukje rust.

Nicole is daarnaast altijd bereikbaar en haar communicatie naar alle betrokkenen is duidelijk en helder. Ook nu zij bezig is met een studie, wat veel van haar tijd in beslag neemt, is zij goed bereikbaar en zorgt zij voor snelle en adequate antwoorden. Wij hebben zoveel respect voor haar en zien haar echt als het uithangbord van Pleegzorg! We zijn al 30 jaar betrokken bij Pleegzorg en nog steeds gemotiveerd om dit te mogen doen. Nicole en de prettige samenwerking met haar dragen daar zeker aan bij. Een goede pleegzorgwerker is echt onmisbaar. “Wij boffen maar met haar!'  Nicole zorgt door haar menselijke opstelling dat deze motivatie alleen maar groeit.

Zij heeft daarnaast ook nog oor voor eventuele privé zaken. We vragen ons soms wel eens af; waar haalt zij al de energie vandaan? Waarschijnlijk omdat ze haar werk ook echt leuk vindt en hart heeft voor alle kinderen en (pleeg)ouders. Het zou mooi zijn als zij de volgende Pluim mag ontvangen en daarmee in de nieuwsbrief komt te staan. Nicole vist absoluut niet naar complimenten en zou dus extra verrast zijn!