De Pluim voor Marian

Hoewel we weer een aantal mooie verhalen gehoord hebben over zeer betrokken pleegzorgwerkers, hebben we er deze keer en ik zou willen zeggen “ natuurlijk”  voor gekozen om de afscheidnemende voorzitter van de Por, Marian Rink, de felbegeerde pluim te geven. Dat zult u ons vast niet kwalijk nemen.

 

10 jaar lang… 10 jaar waarvan de laatste 7,5 als voorzitter, heeft Marian zich met hart en ziel ingezet voor alle pleegouders en daarmee voor alle pleegkinderen van Enver. We hebben zeer veel bewondering voor haar. Zeker als je weet dat in haar gezin meerdere kinderen met een (ernstige) handicap wonen die allemaal behoorlijk veel zorg en aandacht nodig hebben. En dan toch… ook die andere pleegkinderen en pleegouders waren en blijven voor haar erg belangrijk. Het was haar missie om het voor hen zo goed mogelijk te regelen. Pleegouders zo goed mogelijk te ondersteunen en te faciliteren in hun taak. Reken maar dat hier ontzettend veel uren in zijn gaan zitten!

De transitie van Flexus Jeugdplein naar Enver, de veranderde organisatie die de fusie met zich meebracht, met Marian aan het roer had de toenmalige POR een duidelijke stem in de tak pleegzorg, waarbij het de wens was dat Pleegzorg een aparte expertise binnen deze grote(re) organisatie zou zijn en blijven. Van daaruit heeft ze zich hard gemaakt voor het buddyschap voor beginnende pleegouders en zij heeft zich enorm ingezet voor het aanstellen van een vertrouwenspersoon voor pleegouders.
Zij heeft de Por duidelijk op de kaart gezet bij Enver en gezorgd voor een prima relatie met de Raad van Bestuur, de Raad van Toezicht en het Programmateam. Zij was de spin in het web en heeft haar ziel en zaligheid voor en aan de Por gegeven. Vanuit die solide basis kunnen wij de Por verder vorm gaan geven. We betreuren maar respecteren haar besluit om het stokje over te dragen.

 

Lieve Marian, we hopen oprecht dat we je op de een of andere manier nog gaan tegenkomen in een rol waarbij we kunnen putten uit jouw gigantische ervaring met alle facetten rondom pleegzorg. Het gaat jou en de jouwen goed!