Forum: Berichten plaatsen
Hoe plaats ik een onderwerp of bericht in het forum?

Om een nieuw onderwerp/bericht te plaatsen, moet je geregistreerd en ingelogd zijn. Vervolgens wijst het zich eigenlijk vanzelf. Klik in de pagina waar je je onderwerp/bericht wilt plaatsen op de knop Nieuw onderwerp of Plaats een reactie. Er opent zich dan een venster waarin je je bericht kunt maken.

Hoe wijzig of verwijder ik een bericht?

Je kunt alleen je eigen berichten wijzigen of verwijderen. Je kunt een bericht wijzigen (soms maar voor een beperkte tijd nadat het geplaatst is) door te klikken op de Wijzig of Verwijder knop van het desbetreffende bericht. Als er al iemand op je bericht gereageerd heeft, is het verwijderen van een bericht niet meer mogelijk. Ook een moderator kan berichten wijzigen of verwijderen als dat nodig is. Hij/zij stelt je daarvan altijd op de hoogte.

Hoe voeg ik een onderschrift toe aan mijn bericht?

Om een onderschrift aan je bericht toe te voegen, moet je er eerst één maken. Dit kun je doen via het tabblad Gebruikerspaneel in het menu. Vink vervolgens als je een bericht plaatst de optie Voeg mijn onderschrift toe aan. Je kunt er ook voor zorgen dat je onderschrift automatisch aan ieder nieuw bericht wordt toegevoegd. Dit doe je door de bijhorende optie te activeren in het Gebruikerspaneel. Het is dan nog altijd mogelijk om het onderschrift uit te schakelen als je het bericht plaatst. 

Hoe kan ik mijn tekst opmaken?

De berichten-editor werkt met een zogenaamde BBCode. Hiermee kun je bijvoorbeeld je tekst een kleur geven, vet maken en een link toevoegen aan je bericht. Zie de handleiding voor instructies. Maak geen overdadig gebruik van opmaakfuncties, ze maken een bericht snel onleesbaar.

Wat zijn smilies?

Smilies zijn kleine afbeeldingen die gebruikt kunnen worden om een gevoelstoestand uit te drukken. Alle beschikbare smilies worden weergegeven als je een bericht plaatst. Maak geen overdadig gebruik van smilies, ze maken een bericht snel onleesbaar. 

Kan ik een afbeelding plaatsen in mijn bericht?

Ja, je kunt afbeeldingen in je bericht plaatsen door het uploaden van een afbeelding naar het forum. Dit die je via het tabblad Bijlage toevoegen in de berichten-editor.

Waarom kan ik geen bijlage toevoegen?

De mogelijkheid om bijlagen toe te voegen, is beperkt. Gebruikers kunnen alleen afbeeldingen aan hun bericht toevoegen. Het toevoegen van bijvoorbeeld een Word of pdf-bestand is niet mogelijk. Je kunt wel een link maken naar een bestand dat al ergens anders op internet staat.

Hoe maak ik een poll?

Je kunt een poll aanmaken als je een nieuw onderwerp aanmaakt. Klik op Nieuw onderwerp en vervolgens op het tabblad Voeg poll toe onderaan het posting-gedeelte. Je moet een titel voor de poll invullen bij Poll vraag en dan minstens twee mogelijkheden invullen in het Poll opties-tekstgedeelte, met elke optie gescheiden door middel van een nieuwe regel. Je kunt ook instellen hoeveel opties een gebruiker mag kiezen en een tijdslimiet in dagen om te reageren op de poll. 

Hoe wijzig of verwijder ik een poll?

Net zoals bij de berichten kan een poll alleen gewijzigd worden door degene die hem gemaakt heeft en door een moderator. Om de poll te wijzigen moet je het allereerste bericht van het onderwerp wijzigen (hieraan is de poll gekoppeld). Als er nog geen stemmen zijn uitgebracht kun je de poll verwijderen of iedere poll optie wijzigen. Maar, als er reeds gestemd is, kunnen alleen moderators hem wijzigen of verwijderen. Dit om te voorkomen dat gebruikers een poll maken en deze daarna vervalsen door de opties te wijzigen.

Hoe kan ik mijn eigen berichten en onderwerpen vinden?

Je kunt je eigen berichten vinden door ofwel op Toon je eigen berichten in het Gebruikerspaneel te klikken, of via je eigen profiel. Om je eigen onderwerpen te zoeken, moet je de geavanceerde zoekfunctie gebruiken en de nodige opties invullen.

Hoe kan ik een privébericht sturen?

Klik in het menu op het tabblad Nieuwe berichten. Kies de optie Schrijf een bericht. Zoek vervolgens de leden naar wie je een privébericht wilt sturen. Of klik in het forum op de naam van de persoon die je een bericht wilt sturen. Kies voor Stuur privébericht. Vul het onderwerp in. Schrijf een bericht en klik op Bevestig.