Forum: Overige gebruikersvragen
Waarom hebben sommige gebruikers een andere kleur?

Op ons forum kennen we drie gebruikersgroepen: Moderators (paars), Medewerkers (rood) en alle andere Gebruikers (zwart). Alleen medewerkers van FlexusJeugdplein kunnen zich aanmelden om als Medewerker op het forum zichtbaar te zijn. Dit kan door een mail te sturen naar de moderators met daarin de gebruikersnaam. Medewerkers die interesse hebben als moderator op te treden kunnen dat ook laten weten via een mailbericht.

Wat zijn moderators?

Moderators zijn gebruikers die in staan voor de dagelijkse werking van het forum. Ze kunnen berichten wijzigen en verwijderen; onderwerpen sluiten, openen, verplaatsen, splitsen en verwijderen. De moderators zijn medewerkers van FlexusJeugdplein en kunnen zich vanuit hun deskundigheid ook in discussies mengen en pleegouders tips of adviezen geven.

Wat zijn mededelingen en stickys?

(Globale) mededelingen en stickys zijn berichten die belangrijke informatie bevatten voor gebruikers van het forum. Het lezen ervan is aan te raden. Je komt ze op verschillende plaatsen tegen, vooral bovenaan een forum. Alleen de moderators kunnen mededelingen en stickys plaatsen.

Wat zijn gesloten onderwerpen?

Moderators kunnen onderwerpen sluiten. Je kunt dan niet langer antwoorden op deze berichten en als ze een poll bevatte, eindigt deze automatisch. Onderwerpen kunnen om eender welke reden gesloten worden. Ben je een onderwerp gestart dat gesloten moet worden? Neem dan contact op met de moderators.

Waarom ontvang ik een waarschuwing?

Op ons forum gelden specifieke regels bijvoorbeeld over bejegening en privacy. Als je één van deze regels (per ongeluk) overtreedt, kan een moderator een waarschuwing aan je sturen. Je kunt dan eventueel zelf je bericht aanpassen of verwijderen. In ernstige gevallen, zal de moderator direct je bericht verwijderen of aanpassen. Uiteraard krijg je hierover een berichtje met toelichting.

Hoe kan ik ‘foute’ berichten aan een moderator melden?

Als je bent geregistreerd en ingelogd, kun je op de hiervoor dienende knop klikken bij het bericht. Als je hierop hebt geklikt, moet je enkele dingen invullen en  dan de melding versturen. We adviseren echter om als je je ergens aan stoort de schrijver hierop vriendelijk attent te maken door bijvoorbeeld een persoonlijk bericht te sturen.

Hoe doorzoek ik het forum?

Door een zoekterm op te geven in het zoekveld, dat je vindt op de index, forum en onderwerp pagina. Uitgebreid zoeken is mogelijk via het tabblad Zoeken in het menu dat je op iedere pagina vindt.

Waarom resulteert mijn zoekopdracht in een lege pagina?

Je zoekopdracht gaf meer resultaten dan de webserver kon verwerken. Gebruik de geavanceerde zoekfunctie en wees specifieker met zowel je zoektermen als de te doorzoeken forums.

Waarom kan ik niet stemmen in een poll?

Om te kunnen stemmen moet je geregistreerd en ingelogd zijn.

Hoe abonneer ik me op specifieke forums of onderwerpen?

Je kunt per e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe berichten binnen een onderwerp of forum. Dit doe je door je hierop te abonneren: klik op de Abonneer je op dit forum knop dat rechtsboven zichtbaar wordt zodra je het onderwerp of forum geopend hebt.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Om je abonnement op te zeggen, ga je naar het Gebruikerspaneel en klik op de hiervoor dienende links.