Kindermiddag en pizza-avond voor biologische kinderen van pleegouders

Kindermiddag en pizza-avond voor biologische kinderen van pleegouders

September 2019 – Pim is de biologische zoon van pleegouders. Hij is tien jaar en zijn pleegzusje is zes jaar. Zij woont nu negen maanden bij hun thuis. Ik, pleegzorgbegeleider, vraag Pim geregeld wat hij ervan vindt dat er nu een pleegzusje in hun gezin woont. De antwoorden variëren. Hij vindt het overwegend heel leuk, maar wil soms ook aan mij kwijt dat er lastige momenten zijn…

Biologische kinderen vormen een belangrijke basis tijdens een pleegzorgplaatsing. Zij krijgen een nieuwe rol in het gezin: worden ‘de broer of zus van…’. Dat is leuk, spannend en misschien ook eng. Voor iedereen is het anders. Het programma voor de kindermiddag en pizza-avond is daarom specifiek gericht op de nieuwe rol van biologische kinderen in het gezin.

Om biologische kinderen van pleegouders de ruimte te geven om hun ervaring te delen, vragen te stellen of gewoon samen te zijn met andere kinderen die een pleegzusje of broertje in huis hebben, organiseren wij voor kinderen een kindermiddag en voor jongeren een pizza-avond op woensdag 2 oktober 2019.

Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn op 2 oktober welkom van 14.30 tot 16.30 uur op de kindermiddag. We gaan actief met hen aan de slag, drinken wat en met wat chips en ander lekkernij zal de tijd voorbijvliegen. Jongeren vanaf 12 jaar zijn welkom vanaf 18.00 tot 20.30 uur voor de pizza-avond. Voor pleegouders is er gelegenheid om koffie te drinken. U mag uw kind(eren) ook brengen en weer halen. De kindermiddag en pizza- avond vinden beiden plaats op een locatie van Enver, namelijk:

Heindijk 16
3079 PM Rotterdam

U kunt uw biologische kind(eren) aanmelden voor de kindermiddag of pizza-avond door onderstaande gegevens door te geven aan uw pleegzorgbegeleider. Wilt u dit doen voor 27 september?

  • Naam biologisch(e) kind(eren)
  • Leeftijd biologisch(e) kind(eren)
  • Wij hebben al een pleegkind in huis: ja/nee
  • Leeftijd pleegkind(eren)
  • Is/zijn uw biologisch(e) kind(eren) geadopteerd ja/nee (i.v.m. de inhoud van het programma)
  • Hoe lang woont uw pleegkind al bij u?
  • Contactgegevens pleegouders (naam, telefoonnummer, e-mailadres)

Samen maken we er een gezellige middag en avond van!

De pleegzorgbegeleiders