Mooie momenten in de pleegzorg, geschreven door pleegouders

April 2020

Dennis
Dennis, een jongen van 11 jaar, werd door het CIT bij ons gebracht voor noodbed-opvang. Het blijkt een drukke jongen te zijn die nog maar weinig positieve stimulans in zijn leven gekend heeft. Je ziet hem dan ook groeien als je hem complimentjes geeft. Na een paar weken ging Dennis weer bij zijn moeder wonen.

Maanden later gaat op een avond de telefoon: het CIT. Er is geprobeerd om Dennis bij zijn moeder te laten wonen, maar dat is helaas misgegaan. Vervolgens is Dennis bij vader gaan wonen en daar liep het deze avond volledig uit de hand. Zij vragen of hij opnieuw bij ons terechtkan en geven aan dat dat hij heel verdrietig is.

Onze kinderen waren met de kinderen uit de buurt aan het voetballen toen Dennis huilend uit de auto stapte. Ze kwamen allemaal op Dennis afgerend en er werd geknuffeld, bemoedigd en gebokst. De volgende dag stelde ik wat vragen aan Dennis om te horen wat er in hem omging en hoe hij zich voelde. “Nou”, zei Dennis, “Gisterenavond waren er mensen die blij waren om mij weer te zien, dat gebeurt vrijwel nooit!”

Mooi Dennis, stop dat maar in je hart…

Naomi
Naomi is 7 jaar en heeft ‘gewoon’ twee moeders. Dat kan allemaal in deze tijd. Naomi heeft goed contact met haar moeder en tegen mij zegt Naomi ook ‘mama’.

Naomi had al vaker aan mij gevraagd of ik kon regelen dat ze bij een vriendinnetje kon gaan spelen. Dit vriendinnetje woont nogal ver weg, dus om Naomi daar te krijgen en haar ook weer op te halen, vraagt enige organisatie. Eindelijk kwam dan toch de dag dat ik het voor Naomi had geregeld en ik vertelde haar dit grote nieuws. Helemaal stralend en blij vloog ze mij om mijn nek en zei: “Jij bent de liefste mama van de wereld”. Toen werd het even stil….. ze liet me los, keek me aan en zei: “van de pleegmoeders dan”.

Zo is dat Naomi. Er kan er maar één je echte moeder zijn!

Geschreven door Flora Brokaar

Wilt u ook eens een blog schrijven over uw speciale ervaringen? Neem dan contact op met de por via pleegouderraad@enver.nl.