Nieuws vanuit de por

Corona heeft ook voor de por-leden het actieve sociale leven platgelegd. Nu zijn we wel heel erg achter de schermen bezig, maar nog steeds zijn we erg actief met alle ontwikkelingen in en bij Enver.

Het meest eruit springende nieuws dat ons de laatste tijd geraakt heeft, was toch zeker wel de aankondiging van Thea Roelofs dat zij gaat stoppen met haar werk als onze bestuurder. In de afgelopen jaren heeft de por zeer prettig samengewerkt met deze zeer bevlogen en kundige dame, die altijd een waarderende stem en oplettend oog had voor de por en de behoeften van pleegouders. Het zal niet gemakkelijk zijn zo’n bestuurder te vervangen. De por is nauw betrokken in het proces om een waardige opvolger te vinden en zal meepraten en mee luisteren, om hierin een goed advies te kunnen geven.

We hebben Thea vanuit de por verrast met een dankwoord en een heerlijke brownie, samen met het recept dat ook u heeft ontvangen. Dat recept vond u in de brief bij de heerlijke Tony’s Chocolonely reep, die u van Enver ontving rond de Dag van de Zorg. Wat een leuk bedankje voor de pleegouders in deze bijzondere en soms ook bizarre tijd. Aan de reacties te zien, heeft u dat net zo gewaardeerd als wij.

Jammer, maar zeer begrijpelijk, vonden we de beslissing om de vanuit Enver georganiseerde pleegzorgdag van begin juni door te schuiven naar later dit (of zelfs volgend) jaar. Het uitje, de ontmoeting, alle leuke plannen daaromheen: we schuiven het voorlopig opzij, maar zeker niet weg! Wat in ‘t vat zit, verzuurt niet. Daar zal de por zeker mee bezig blijven, daar kunt u op rekenen! Samen met het programmateam onderzoeken we een mogelijkheid tot een webinar, omdat alle bijeenkomsten en lezingen tot nader bericht zijn geannuleerd. We hopen dat we dit kunnen realiseren en dat u er dan een leuke, interessante een leerzame lezing aan heeft, gewoon vanuit uw luie stoel thuis.

Inmiddels gaan we richting zomervakantie wat we kunnen voelen aan de warme zon de laatste dagen. De por hoopt dat u een rustige, fijne en vooral gezonde tijd tegemoet gaat. Samen met uw (pleeg)kinderen en de hele situatie daar omheen. Mocht de por u kunnen bijstaan, met raad of luisterend oor, dan kunt u altijd een bericht sturen naar pleegouderraad@enver.nl.