Bezoek ons op de markt in Middelharnis!

Bezoek ons op de markt in Middelharnis! image

Van 2 tot 10 november is de Week van de Pleegzorg. Op woensdag 3 november staan wij samen met William Schrikker Gezinsvormen (WSGV), Timon en Horizon van 09:00 tot 15:00 uur met een kraam op de markt in Middelharnis. 

Bij de kraam delen pleegouders en pleegzorgbegeleiders verhalen over pleegzorg om zo mensen te informeren en enthousiast te maken over het pleegouderschap. Dit is hard nodig omdat er een chronisch en toenemend tekort is aan pleegouders.

Week van de Pleegzorg
Met het thema '#groenlicht voor pleegzorg' vraagt Pleegzorg Nederland dit jaar tijdens de Week van de Pleegzorg (van 2 tot 10 november) aandacht voor meer pleegouders. Er is al jaren een tekort aan pleegouders, terwijl er jaarlijks juist meer kinderen zijn die op zoek zijn naar pleegouders. Te weinig pleegouders betekent dat kinderen vaker doorgeplaatst worden omdat het lang duurt voordat de juiste match voor een duurzamer verblijf gevonden is. Dit is geen goede basis voor een evenwichtige ontwikkeling van kinderen.

Heb je zelf weleens overwogen om pleegouder te worden? Of zou je er eigenlijk wel meer over willen weten? Je bent van harte welkom bij onze kraam op 3 november, tot dan!

Gepubliceerd op maandag 1 november 2021
> Meer nieuws