Pleeggezin ben je samen! Activiteiten voor eigen kinderen

Pleeggezin ben je samen! Activiteiten voor eigen kinderen image

Samen met pleegzorgorganisatie Horizon en de netwerkorganisatie SafeWings organiseren we een aantal activiteiten voor de eigen kinderen in het pleeggezin. Omdat we zien dat het succes van het pleeggezin afhangt van de draagkracht van alle gezinsleden. Soms is wat extra aandacht voor je eigen kinderen op zijn plaats. Gewoon in een gezellige omgeving andere kinderen ontmoeten die ook pleegbroers of pleegzussen hebben. Hierdoor ervaren dat ze niet de enigen zijn die opgroeien in een pleeggezin.

Twee groepen
We hebben gekozen voor 2 leeftijdsgroepen: kinderen in de basisschool leeftijd en de middelbare school leeftijd. Daardoor ontmoeten ze leeftijdgenoten en zijn er activiteiten die passen bij hun leeftijd. Deze ontmoetingen beginnen we in de regio’s Rotterdam en Gouda, maar we nodigen graag ook eigen kinderen van pleegouders uit die buiten deze regio wonen.

Wanneer en waar
Regio Rotterdam: 23 november en 7 december
Locatie: Enver, Heindijk 16 Rotterdam
Groep basisschool leeftijd: 16.00-17.30 uur
Groep middelbare school leeftijd: 18.30-20.30

Regio Gouda: 30 november en 14 december
Locatie: Enver De Vlinder, Van Heuven Goedhartsingel 10 Gouda
Groep basisschool leeftijd: 16.00-17.30 uur
Groep middelbare school leeftijd: 18.30-20.30

De datums voor januari en februari worden later bekend gemaakt.

Bij elke ontmoeting wordt met de kinderen vanuit een bepaald thema op hun niveau besproken wat voor hen belangrijk is als in het gezin een pleegkind woont. En er zijn ook allerlei activiteiten. Daarbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld Levend Ganzenbord, een variant van een Escape Room, knutselen, taartjes bakken, e.d.. Het is ook aan de kinderen om aan te geven wat voor hen past. Daar leren we dan ook weer van voor vervolgbijeenkomsten.

Aanmelden
Je kunt de kinderen aanmelden via het contactformulier op www.safewings.nl/eigenkinderen. Naast je contactgegevens graag ook de gewenste datum, aantal kinderen en leeftijd van de kinderen vermelden. Als je meer informatie wilt hebben of vragen hebt dan kun je een mail sturen naar contact@safewings.nl.

Zien we jullie kinderen ergens op een van deze dagen?

Gepubliceerd op maandag 7 november 2022
> Meer nieuws