Voorlichtingsavond Mevlana Moskee

Voorlichtingsavond Mevlana Moskee image

Op maandag 7 maart was het eindelijk zo ver: we mochten we een voorlichtingsavond over pleegzorg geven in de Mevlana Moskee in Rotterdam. Dat wilden we al heel lang heel graag, want de culturele diversiteit onder pleeggezinnen mag wel wat beter in onze wereldstad.

Wat onwennig stonden we aan het begin van de avond in de ruimte, en al even onwennig schuifelden de deelnemers binnen. Het was een avond van aftasten, maar vooral ook wederzijdse nieuwsgierigheid. Pleegzorg is nog best onbekend in de gemeenschap, maar het werd al snel duidelijk dat de bezoekers het belangrijk vinden, zeker ook vanuit hun geloof.

Het werd ook duidelijk dat het best ingewikkelde vragen oproept. Want hoe moet dat met een jongen in huis bijvoorbeeld? Een belangrijk en interessant gesprek om te voeren. Kortom; we hebben allemaal veel geleerd en we moeten hier vooral ook mee verder gaan door het gesprek te blijven aangaan met elkaar! Dank aan de Mevlana moskee voor hun gastvrijheid en aan het Turkse pleeggezin dat zo mooi heeft verteld over hun ervaring en keuzes om pleegouders te worden.

Heb jij contacten in de Islamitische gemeenschap en denk je dat je iets kunt betekenen om pleegzorg hier onder de aandacht te brengen? Neem dan contact met ons op via pleegzorg@enver.nl

Gepubliceerd op vrijdag 18 maart 2022
> Meer nieuws