Week van de Pleegzorg 2022 van start

Week van de Pleegzorg 2022 van start image

Gisteravond om 20:00 uur gaf burgemeester Marcouch van Arnhem het startsein voor de Week van Pleegzorg 2022 met de #groenlicht-actie. Verschillende gebouwen en objecten worden groen verlicht om aandacht te vragen voor pleegzorg en op te roepen om groen licht te geven voor de toekomst van een pleegkind. Tijdens de aftrap wordt het eerste exemplaar van het nieuwe boek ‘Bij elkaar blijven’ overhandigd aan onder andere burgemeester Marcouch. Dit boek bevat persoonlijke verhalen over pleegzorg en de blijvende verbinding die hier ontstaat tussen ouders, pleegkinderen en pleegouders.

Geef de toekomst van een kind groen licht
Het aantal aanmeldingen van nieuwe pleegouders daalde afgelopen jaar flink ten opzichte van het jaar daarvoor. Om ieder kind dat op pleegzorg wacht groen licht te kunnen geven zijn er 3500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Zowel in deeltijd, kortdurend, als voor langere tijd. Tijdens de Week van de Pleegzorg zetten Pleegzorg Nederland, Enver en andere lokale pleegzorgorganisaties zich in om meer zichtbaarheid te geven aan dit probleem en meer mensen enthousiast maken voor het pleegouderschap. Alles met het doel ieder kind de mogelijkheid te bieden zo thuis mogelijk op te groeien.

Ook tekort bij Enver
Bij Enver merken we ook dat het aantal nieuwe pleegouders afneemt. We zijn daarom hard op zoek naar nieuwe pleegouders, met name voor kinderen met complexe problematiek, broertjes en zusjes samen en kinderen in de puberleeftijd. Daarnaast hebben we meer pleegouders met verschillende etnisch-culturele achtergronden nodig. Benieuwd naar wat het betekent om pleegouder te zijn? Bezoek een van onze voorlichtingsbijeenkomsten

Pleegouders bedankt!
Tijdens de Week van de Pleegzorg staan wij ook altijd stil bij de geweldige inzet die al onze pleegouders dag en nacht leveren. Ze ontvangen een leuke attentie van ons en we organiseren dit jaar twee activiteiten voor jong en oud; een bingo en een pubquiz. We hebben er zin in! 

#Groenlicht walk & talk
Om aandacht te vragen voor pleegzorg organiseren we op vrijdagavond 4 november een #groenlicht walk & talk door de binnenstad van Rotterdam. Wandel je mee? 


Lees hier het hele bericht van Jeugdzorg Nederland over het dalende aantal nieuwe pleegouders en de Week van de Pleegzorg 2022

Gepubliceerd op woensdag 2 november 2022
> Meer nieuws