Nieuwsbrieven / Fotoreportage Week van de Pleegzorg

Fotoreportage Week van de Pleegzorg 2017

Klik op de afbeelding om de afbeelding te vergroten.

   

 

Op woensdag 25 oktober was er vooruitlopend op de Week van de Pleegzorg in Krimpen aan den IJssel een koffieochtend voor pleegouders. Burgemeester Martijn Vroom en wethouder Marco Oosterwijk schoven aan en bedankten pleegouders voor hun inzet.


 

Pleegzorgbegeleiders gingen op pad om nieuwe pleegouders te werven. Zo stonden zij tijdens de lunch bijvoorbeeld bij de gemeente Rotterdam te flyeren.


   

Op donderdag 2 november organiseerde gemeente Capelle aan den IJssel  met de (pleegouderraad van) FlexusJeugdplein een ontmoetingsavond met pleegouders. Wethouder Ans Hartnagel deelde hier bloemen uit aan de pleegouders en luisterde naar hun ervaringen.


  

  

Op donderdag 2 november kookte een aantal van onze pleegzorgbegeleiders bij een pleeggezin thuis. Het pleeggezin vond het heel leuk: ‘Een verzorgde avond met een smakelijke en vermakelijke maaltijd. Drie pleegzorgwerkers sterk, ontzorgen een groot pleeggezin. Wij en de kinderen hebben ervan gesmuld. De kleine kwam er speciaal voor uit bed en hielp na afloop nog even mee met de afwas. Pleegzorg in uitvoering, veel dank van ouders en kinderen! ‘T was een heerlijk avondje.’


               

Gemeente Vlaardingen bedankten hun pleegouders met een bosje bloemen, wethouder Cees Oosteroom bracht persoonlijk een bos bloemen bij onze pleegmoeder Lydia. Via Facebook kregen wij hier leuke reacties op van pleegouders uit Vlaardingen: ‘Hartstikke bedankt!! Was helemaal overrompeld vanmiddag toen het bosje bezorgd werd!! Maar echt hartstikke leuk!!’

‘Met onze dank aan de gemeente Vlaardingen, een mooie bos symbool voor alles dat groeien en bloeien mag!’


 

Op vrijdagochtend was er voor pleegouders uit Rotterdam Zuid en Hoogvliet een koffieochtend.


 

 

 

 

 

Op zaterdagochtend 4 november was de ontmoet- en activiteitochtend voor onze pleeggezinnen bij Monkey Town en Jump XL. We hebben zelf ontzettend genoten van de blije gezichten en mooie ontmoetingen. Ook van pleegouders kregen we tevreden reacties: ‘Een bijzondere fijne dag gehad met zijn zessen. Zomaar een gesprekje met een pleegmoeder met zeven kinderen. Gesprek met nog andere pleegmoeders, toen we in de rij stonden voor de heerlijke tosti’s en wafels, zo leuk. Veel herkenning en wat leuke tips.’

‘Afgelopen zaterdag was geweldig! De meisjes hebben zich prima vermaakt!! Ik heb met wat andere ouders gepraat en met de POR, interessant en leuk! Thanks!!!’


 

Maandag 6 november stonden onze pleegzorgbegeleiders weer bij de kantines van gemeente Rotterdam, nu op de andere locaties. Op dinsdag 7 november lunchten een aantal pleegzorgbegeleiders met pleegouders die bij de gemeente Rotterdam werken.


 

 

Maandag 6 november staken pleegzorgbegeleiders de handen uit de mouwen in de tuin van een pleeggezin. Daarnaast heeft de man van één van onze pleegzorgbegeleider, die overigens kok is van beroep, ook speciaal gekookt en wat lekkers gebakken voor de alleenstaande pleegmoeder.


 

Maandagmiddag maakten pleegzorgbegeleiders, met dank aan bloemist 4suze in Barendrecht, leuke herfststukken met enthousiaste pleegkinderen.


 

Op maandagavond kookten pleegzorgbegeleiders met pleegkinderen voor hun pleegouders Trudy en Gerard.


 

Bedankje voor de pleegouders van de gemeenten Rotterdam en Lansingerland.