Nieuwsbrieven / Yvonne van Adrichem kijkt terug op een geslaagde week

Yvonne van Adrichem kijkt terug op een geslaagde week

November 2017 – Yvonne van Adrichem, manager Pleegzorg bij FlexusJeugdplein, kijkt terug op de Week van de Pleegzorg.

De Week van de Pleegzorg zit er op. Het was wat mij betreft een zeer geslaagde week met en voor alle pleeggezinnen van FlexusJeugdplein. Veel gemeenten hebben op hun eigen manier hun/onze pleeggezinnen in het zonnetje gezet. Er waren pleegouderbijeenkomsten met en zonder wethouders, deze bijeenkomsten stonden onder andere in het teken van het onderling ontmoeten van pleegouders. Een punt dat wij samen met de pleegouderraad zeker komend jaar verder zullen uitwerken. Ook was er in de gemeenten aandacht voor het werven van nieuwe pleeggezinnen. Zo hebben wij gedurende de Week van de Pleegzorg 64 aanvragen gehad voor pleegzorg informatiepakketten, terwijl dat er gewoonlijk zo’n 10 a 15 per week zijn.

Onze pleegzorgbegeleiders zijn op veel plekken geweest, van het gemeentehuis tot in de keukens van pleeggezinnen om daar te koken. En dan was er in het midden van de week, op zaterdagochtend de grote ontmoet- en activiteitenochtend voor onze pleeggezinnen. Dit was een groot succes. Zowel pleegouders als pleegkinderen hebben elkaar ontmoet, de eerste bewuster dan de tweede. Toch hoorde ik van één van de pleegkinderen dat hij daar tot de ontdekking was gekomen dat er nog meer kinderen zijn die niet bij hun eigen ouders opgroeien, en dat al springend op een trampoline.

Kortom een week vol met activiteiten en vooral met positieve energie, van en voor pleegouders. Ik kijk enorm tevreden en trots op deze week terug, een week vol waardering voor dat wat onze pleegouders doen.

Wat hebben wij toch geweldige pleegouders!