Over pleegzorg / Actueel / Pleegkinderen kennis laten maken met theater

Pleegkinderen kennis laten maken met theater

Mei 2018 – Jeugdtheater Hofplein brengt kinderen, jongeren en volwassenen in contact met cultuur in de breedste zin en theater in het bijzonder. Het Jeugdtheater Hofplein wil pleegkinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met theater door hun korte cursus theater onder de aandacht te brengen.

Plezier en avontuur staan voorop bij Jeugdtheater Hofplein. Hier bedenken en ontdekken kinderen en jongeren verhalen, spelen ze rollen en maken ze vrienden voor het leven. Theater verwondert en biedt herkenning, zonder goed of fout. Het kan voor veel kinderen en jongeren een heerlijke uitlaatklep zijn waarin zij zich helemaal kunnen laten gaan. Door situaties na te spelen leren ze spelenderwijs zich in een ander te verplaatsen, emoties te herkennen en op fantasievolle wijze gebruik te maken van hun lijf en stem.

Korte cursus theater
Op 12 mei start nog één keer een korte cursus theater voor kinderen van 6 tot 8 jaar en voor jongeren van 9 tot 11 jaar, in Rotterdam op de Pieter de Hoochweg 222. De korte cursus is bedoeld voor iedereen die altijd al nieuwsgierig is geweest naar hoe het is om aan toneel te doen, maar zich niet meteen wil inschrijven voor een heel seizoen.

Wat houdt de korte cursus in?
Kinderen gaan aan de slag met personages: ‘wie ben ik en wat speel ik?’ Ze leren verschillende emoties spelen, onderzoeken waar een scène over gaat, wat ze met tekst of juist zonder tekst vertellen én hoe en waar in de ruimte de scène zich afspeelt. Kinderen met de leeftijden 9, 10 en 11 jaar volgen ook een uur dansles, waar de focus ligt op beweging en hoe ze dit kunnen gebruiken bij het spelen. In de laatste les presenteren ze met de groep iets van wat ze geleerd en gemaakt hebt.

 

Heeft u interesse om uw pleegkind(eren) op te geven voor de korte cursus? Bekijk dan hier de mogelijkheden en prijzen. Ook biedt het Jeugdtheater Hofplein gratis proeflessen.

Wilt u uw pleegkind de mogelijkheid bieden om mee te doen aan theater of een andere sport/hobby maar heeft u de financiële middelen er niet voor. Vraag dan bij uw pleegzorgbegeleider naar de mogelijkheden van het Jeugdcultuurfonds.

 

Jeugdtheater Hofplein heeft leslocaties in Barendrecht, Bergschenhoek, Breda, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hillegersberg, Hoeksche Waard, Hoogvliet, Krimpen aan den IJssel, Nesselande, Roosendaal, Voorne en Rotterdam Delfshaven, – Noord en – Zuid.