Over pleegzorg / Actueel / Terugblik Week van de Pleegzorg door programmateam pleegzorg Mariska en Marlous

November 2019 – U als pleegouder bent onmisbaar om kinderen die niet thuis kunnen wonen een veilige plek te bieden. Ontzettend bedankt, ook namens alle kinderen, voor al jullie inzet daarvoor!

Waarschijnlijk heeft u het gemerkt: van 30 oktober tot en met 6 november was er weer de Week van de Pleegzorg. De week is natuurlijk vooral bedoeld om u als pleegouders in het zonnetje te zetten. Gebieden en gemeentes hebben hier weer hard aan gewerkt. In deze nieuwsbrief geven we u een inkijkje in alle leuke initiatieven en acties die er in de verschillende gebieden zijn uitgevoerd. We hadden onder andere een drukbezochte thema-avond over geweldloos verzet, een verwenochtend, een high tea, een spelletjesmiddag, een koffieochtend en als vanouds zijn er weer pleegzorgbegeleiders gaan koken bij pleeggezinnen. We hebben hier nu al veel positieve reacties op gehad! En niet te vergeten wordt er, zoals eerder aangekondigd, in het voorjaar nog een pleegzorgfestival georganiseerd om alle pleeggezinnen in het zonnetje te zetten.

Er was ook extra aandacht voor het werven van nieuwe pleegouders omdat 30 oktober de aftrap was van de nieuwe landelijke campagne om pleegouders te werven: https://openjewereld.nu/. Klik hier om het filmpje van de aftrap van de campagne terug te vinden. Leuk om te vermelden is dat Enver heeft meegewerkt aan de filmpjes en de podcasts die terug te vinden zijn in de campagne: zodra iemand zijn of haar e-mailadres achterlaat op de website, ontvangt deze persoon vier mails met de filmpjes en podcasts. Op televisie en radio is pleegzorg ook op allerlei manieren onder de aandacht gebracht en is goed in beeld gebracht waarom het voor kinderen zo belangrijk is om zo thuis mogelijk op te groeien. Goede gesprekken en mooie reportages, zeker de moeite om (nog) eens te bekijken. Bijvoorbeeld de reportage die het NOS Jeugdjournaal maakte.

Ook bijzonder was dat onze pleegzorgbegeleiders door de pleegouderraad (por) in het zonnetje zijn gezet. De mand met thee, honing en chocolaatjes voor iedereen was een hart onder de riem voor alle pleegzorgbegeleiders, en is echt enorm gewaardeerd. Dank!

Al met al was het weer een succes, met mooie ontmoetingen en veel waardering over en weer. Heel veel dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet.

Mariska de Baat en Marlous Roodnat