Over pleegzorg / Actueel / Tevredenheidsonderzoek

Hoe tevreden zijn pleegouders over de dienstverlening?

Juli 2014 – FlexusJeugdplein zal na de zomer van 2014 onderzoek doen naar de tevredenheid onder pleegouders. Net als in 2009 wordt aan alle pleegouders (bestand-, netwerk-, vakantie-, en/of weekendgezinnen) gevraagd om hun ervaringen te delen en een mening te geven over de samenwerking met FlexusJeugdplein.

Doel van het onderzoek
Het tevredenheidsonderzoek is bedoeld om verbeterpunten aan het licht te brengen, maar natuurlijk ook om van pleegouders te horen wat hen in de afgelopen periode tevreden stemde in de samenwerking met FlexusJeugdplein. De resultaten uit het onderzoek helpen ons de goede punten te behouden en minder goede punten te verbeteren.

Hoe werkt het?
Ieder pleeggezin krijgt na de zomer een vragenlijst thuisgestuurd waarop de mening kan worden geven. De ingevulde vragenlijst kunnen pleegouders vervolgens gratis naar ons terugsturen. De enquêtes worden door ons in het najaar handmatig en anoniem verwerkt, zodat begin 2015 een resultaat gepresenteerd kan worden aan de Raad van Bestuur van FlexusJeugdplein, de pleegouderraad (POR) en pleegouders.