Dario (10 jaar)

Dario is een jongen van 10 jaar. Hij heeft eerst in een crisispleeggezin gewoond en is daarna vanwege zijn gedrag op een behandelgroep gaan wonen. Dario heeft een belast verleden en daarbij passend gedrag. Hij heeft een pittig maar zorgzaam karakter. Dario is altijd buiten te vinden. Hij speelt graag met Nerf’s, klimt in bomen of racet je op zijn fiets voorbij. Hij vindt het leuk om met volwassenen te koken en te bakken, je ziet dan een gezellige en goedgebekte jongen waar je lekker mee kan kletsen en die in zijn houding groeit door positief contact. In het contact met andere kinderen kunnen er snel conflicten ontstaan. Dario heeft hierbij sturing van een volwassene nodig.

Wanneer je Dario zijn vertrouwen gewonnen hebt, durft hij over zijn emoties te praten. In gesprek zie je een jongen die op jonge leeftijd al zelfstandig heeft moeten zijn. Hij vindt het op sommige vlakken lastig om het onbezonnen kind te zijn. Dario is een onzekere jongen waardoor hij zijn omgeving nauwlettend in de gaten houdt en hij het lastig vindt om zich niet in een situatie te mengen. Dario heeft sterke pleegouders nodig die hem leren om vertrouwen in zichzelf te hebben, want daardoor zakt zijn behoefte om controle te houden. Dario heeft duidelijke grenzen en regels nodig.

Dario heeft ondersteuning nodig in het omgaan met zijn emoties. Hij kan goed over emoties praten. Wanneer er echter een situatie ontstaat waar hem iets opgelegd wordt, raakt hij snel geïrriteerd of wordt hij boos. Hij kan zich snel opwinden over situaties waar hij eigenlijk niets mee te maken heeft waardoor hij ook boos of geïrriteerd naar zijn kamer loopt. Dario heeft dan een moment voor zichzelf nodig om tot rust te komen.

Het helpt hem als er weinig kinderen om hem heen zijn waar hij op zou kunnen reageren. Wanneer aan Dario verteld wordt dat hij iets erg goed doet, begint hij te stralen. Hij is gebaat bij een positieve en stabiele situatie waar hij begrepen wordt en geholpen bij wat hij lastig vindt.

Dario zijn broertje en zusjes wonen ook in pleeggezin, er zijn bezoekmomenten tussen hem en zijn broertje en zusje en zijn biologische moeder. Het is voor Dario belangrijk dat dit vanuit het nieuwe pleeggezin door kan gaan.

Meer informatie

Bent u of kent u iemand die iets voor Dario zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Jasper Smit- van Schie via jaspersmit@enver.nl of bel naar 06 430 856 62.

Om privacy redenen is de naam in deze oproep en de foto gefingeerd. Het verhaal en de achtergronden zijn wél echt.