Over pleegzorg / Pleeggezin gezocht / Pearl (10 jaar), Dayne (6 jaar) en Destiny (4 jaar)

Broer en zussen Pearl (10 jaar), Dayne (6 jaar) en Destiny (4 jaar) zoeken een pleeggezin waar zij voor onbepaalde tijd kunnen wonen.

Pearl, 10 jaar
Pearl is een meisje van tien jaar oud. Pearl heeft een periode met haar oudere zus bij haar oma gewoond. Haar jongere broertje en zusje verbleven toen in een pleeggezin in het buitenland en zijn later bij hen komen wonen. Het wordt steeds duidelijker dat Pearl veel heeft meegemaakt en veel verantwoordelijkheid heeft gekregen voor zichzelf en voor haar jongere broertje en zusje.

Pearl is uit huis geplaatst en is toen samen met haar oudere zus en jonger broertje Dayne en zusje Destiny in een crisispleeggezin geplaatst. In het huidige crisispleeggezin vindt Pearl het heerlijk om samen leuke dingen te doen. Ze helpt graag mee, is gek op dieren en zou later het liefst op een boerderij willen wonen. Op dit moment slaapt zij samen met haar jongere zusje op een kamer.

We zijn voor Pearl op zoek naar een pleeggezin waar ze zichzelf mag zijn met haar leuke, maar ook minder leuke kanten. Een pleeggezin dat ermee om kan gaan dat ze soms niet wil praten en dan chagrijnig en brutaal is. Een pleeggezin dat haar kan ondersteunen op momenten dat zij gerichte hulp of behandeling gaat krijgen om haar verleden een plek te geven.

Dayne, 6 jaar
Dayne is een jongen van zes jaar oud. Hij heeft al veel meegemaakt in zijn leven. Toen hij vier jaar oud was, kon zijn moeder voor langere periode niet voor hem zorgen. Dayne is toen samen met zijn jongere zusje Destiny opgevangen in een pleeggezin in het buitenland. Uiteindelijk is hij bij zijn oma in Nederland gaan wonen.

Dayne is uit huis geplaatst en is toen samen met zijn twee oudere zussen en jongere zusje in een crisispleeggezin geplaatst waar hij nu woont. Dayne speelt graag buiten en geniet van één-op-één aandacht. Hij kan goed alleen spelen. Hij is behulpzaam en vindt het leuk om samen een spelletje te spelen. Dayne heeft de nabijheid van volwassenen nodig. Hij vond het in het begin heel spannend om alleen te slapen, maar dit gaat inmiddels redelijk.

Voor Dayne zijn we op zoek naar een pleeggezin dat niet schrikt van zijn verleden. Dayne vraagt om veel structuur. Als dagen anders lopen dan hij gewend is, raakt hij van slag. Het is in de basis een angstige jongen. Dit uit zich op sommige momenten in broekplassen en -poepen. Voor Dayne is het belangrijk dat hij duidelijke grenzen aangeboden krijgt op het gebied van lichamelijk contact. Als Dayne het moeilijk heeft, lijkt hij te dissociëren. Ook kan hij erg boos worden en hij is dan moeilijk te bereiken. Zodra er meer stabiliteit is in zijn leven, zal er specialistische hulp ingezet worden om hem te helpen bij zijn trauma’s.

Destiny, 4 jaar
Destiny is een meisje van vier jaar. Ze heeft al veel meegemaakt in haar leven. Toen zij twee jaar oud was, kon haar moeder voor langere periode niet voor haar zorgen. Destiny is toen samen met haar broertje Dayne opgevangen in een pleeggezin in het buitenland. Uiteindelijk is zij bij haar oma in Nederland gaan wonen.

Destiny is uit huis geplaatst en is toen samen met haar twee oudere zussen en broer in een crisispleeggezin geplaatst waar zij nu woont. Destiny is een pittige tante. Ze uit haar emoties heel direct. Wanneer ze boos is, is ze echt boos en wanneer ze blij is, is ze heel blij. Destiny heeft het nodig om ‘uit de situatie gehaald te worden’ wanneer ze wordt overspoeld door emoties. Tijdens een driftbui raakt ze soms de controle kwijt, wat zich uit in broekplassen.

Destiny geniet van de aandacht die zij krijgt. Ze eist de aandacht op, zowel positief als negatief. Ze zit graag op schoot en knuffelt met pleegouders. Ze vindt het leuk om samen dingen te doen. Ook speelt ze heel graag buiten. Ze kan moeilijk alleen spelen.

Voor Destiny zoeken we een pleeggezin dat niet schrikt van haar verleden en dat om kan gaan met haar stevige karakter. Ze moet leren welke grenzen er zijn in lichamelijk contact. Wanneer er meer stabiliteit is in haar leven, zal er specialistische hulp ingezet worden om te werken aan haar trauma’s.

Op dit moment hebben Pearl, Dayne en Destiny contact met hun moeder, oma en twee oudere zussen. Deze bezoeken zijn één keer per vier weken, onder begeleiding van JBRR. Het zou heel fijn zijn als Pearl, Dayne en Destiny samen in een gezin geplaatst kunnen worden, maar wij realiseren ons ook dat dit een grote klus is voor een pleeggezin.

Meer informatie
Bent u of kent u iemand die iets voor Pearl, Dayne en/of Destiny zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Marianne de Bruijn via mariannedebruijn@enver.nl of bel naar 06-43059710.

Om privacyredenen zijn de namen en de foto in deze oproep gefingeerd. Pearl, Dayne en Destiny zijn fictieve namen. Het verhaal en de achtergronden zijn wél echt.