Roos (11 jaar)

Roos kan goed omgaan met kleine kinderen en beleeft daar veel plezier aan. Roos heeft een zorgend karakter: ze vindt het fijn om iets voor anderen te mogen betekenen. Dan voelt ze zich gewaardeerd en daar groeit ze van. In haar vrije tijd bakt en kookt ze graag en daar is ze ook goed in. Ze zit in groep 8 en gaat volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs.

Roos heeft last van hechtingsproblematiek dat zich uit in claimend gedrag naar haar huidige pleegouders maar ook naar vrienden. Ze denkt zwart-wit waardoor ze het gevoel heeft dat de hele wereld tegen haar is wanneer ze iets niet mag. Ook voelt ze zich snel achtergesteld op andere kinderen. Daarnaast heeft Roos ADHD waarvoor zij medicatie gebruikt.

Roos ziet haar oudere zus één dag in de schoolvakanties en daarnaast slaapt ze samen met haar broer Daan elke kerst- en zomervakantie één nacht bij haar oma en tante. Met haar ouders zijn ook contactafspraken gemaakt, maar die komen ze niet na.

Roos woont momenteel samen met Daan in een pleeggezin, maar dat gaat helaas niet goed. Daarom zoeken we voor Roos een pleeggezin met sterke pedagogische vaardigheden die vanuit hun opvoedingsstijl goed kunnen omgaan met het ‘zwart-wit’ denken van Roos én goed kunnen omgaan met haar hechtingsproblematiek. Roos heeft een christelijke achtergrond en het is fijn als het pleeggezin dat ook heeft.

Meer informatie
Bent u of kent u iemand die iets voor Roos zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Joanna Brouwer en stuur een mail naar Joannabrouwer@flexusjeugdplein.nl of bel naar 06 – 14 31 95 73.

Om privacyredenen zijn namen in deze oproep en de foto gefingeerd. Het verhaal en de achtergronden zijn wél echt.

Terug naar overzicht