Casper (12 jaar) zoekt een pleeggezin

Casper is een jongen van 12 jaar oud en woont samen met zijn moeder in Ridderkerk. Zijn vader is niet betrokken bij de opvoeding. We zijn voor Casper op zoek naar een plek waar hij doordeweeks drie dagen en twee nachten kan verblijven, het liefst in de regio van Ridderkerk (straal van 10 km) omdat hij daar momenteel op school zit. Het idee is dat de opvoeding samen met zijn moeder gedeeld kan worden.

Casper is bekend met de diagnose autisme en ADHD en slikt hiervoor medicatie. Wanneer afspraken en activiteiten goed voor gestructureerd worden, functioneert hij goed; hij is zelfstandig en sociaal.

Echter heeft Casper vanwege zijn autisme veel behoefte aan regie en voorspelbaarheid. Thuis in de interactie met moeder ontstaat er regelmatig discussie en (fysieke) strijd. Caspers moeder heeft hierin al veel geleerd, maar is vanwege eigen psychische en fysieke problemen onvoldoende in staat de patronen te doorbreken en de volledige zorg te dragen voor Casper. Vandaar dat we dringend op zoek zijn!

Ben of ken je iemand die iets voor Casper kan betekenen? Lees dan snel verder!

Een sociale, gezellige jongen
Op school wordt tot nu toe gezien dat Casper zich goed gedraagt en zich aanpast. Zij zien een sociale leuke leerbare jongen die ook bezorgd kan zijn naar anderen. Voorspelbaarheid middels een duidelijke planning vooraf en consequente aanpak werkt goed bij hem. De verwachting is daarom dat Casper hier binnen een pleeggezin ook goed op zal reageren. Op dit moment gaat hij 1x per maand naar een weekend pleeggezin. Daar wordt een leuke gezellige jongen gezien, die kan genieten van samen dingen doen. Wanneer hij doordeweeks bij een gezin verblijft, zal ook de dagelijkse routine van school moeten worden doorlopen. Dit kan er mogelijk wel voor zorgen dat Casper ook meer consequentheid en duidelijkheid vraagt van zijn pleegouders.

Dagbesteding/hobby’s
Casper zit momenteel in groep 8 en doet het goed op school. Hij gaat volgend jaar naar het voortgezet speciaal onderwijs, niveau MAVO/HAVO . Hiervoor heeft hij een indicatie voor taxivervoer vanuit de gemeente. Afhankelijk van de woonlocatie van het pleeggezin kan worden onderzocht of Casper ook vanuit het pleeggezin hiervan gebruik mag maken.

Hij zit 1x per week op de scouting en aikido. Hij houdt van lego, gamen maar ook van fietsen en wandelen.

Wensen met betrekking tot het pleeggezin:
Casper houdt van dieren en vindt het gezellig om met andere kinderen te spelen en om te gaan. Daarom is het een meerwaarde, maar geen voorwaarde, als er dieren of andere kinderen in het pleeggezin zijn. Casper is niet in staat om zelfstandig te reizen. De moeder van Casper is niet in bezit van een auto. Hierom zou het fijn zijn als de pleegouders in de mogelijkheid zijn om Casper in overleg ook thuis op te halen en thuis te brengen.

Wat verder belangrijk is dat de pleegouders in staat zijn om naar de oorzaken van zijn gedrag te kijken en een voorspelbare gestructureerde opvoedsituatie kunnen creëren waarbij er ook aandacht is voor het versterken van zijn zelfbeeld.

Denk je dat je Casper dit plekje kunt bieden? Of heb je vragen?
Neem dan contact op met:
Jorien Zuijdendorp, pleegzorgbegeleider BAR-gemeente
jorienzuijdendorp@enver.nl
Tel. 06 86 815 477

Omwille van de privacy is Casper niet zijn echte naam