Pleeggezin gezocht voor Lotte (5 jaar)

Voor Lotte van 5 jaar zijn we op zoek naar een pleeggezin in Lansingerland. Lotte woont op dit moment in een netwerkpleeggezin. Dit pleeggezin kan de zorg maar tijdelijk bieden. Daarom zoeken we pleegouders die de zorg voor Lotte samen willen delen met haar moeder. Lottes vader is niet betrokken bij de opvoeding.

Vrolijk en behulpzaam
Lotte is een vrolijk meisje. Ze houdt van kleuren, knutselen, puzzelen, dansen en zingen. Ook doet ze graag gezelschapsspelletjes. Lotte is gezond en is erg verzorgend en behulpzaam voor anderen.

Momenteel brengt Lotte 3 dagen/2 nachten per week door bij haar moeder, waarvan 1 dag in het weekend. De andere 4 dagen is Lotte bij het pleeggezin. De opvoedingstaak ligt vooral bij de huidige pleegouders omdat moeder op dit moment een beperkte draagkracht heeft en de volledige zorg niet kan dragen.

Flexibiliteit
Op termijn kan deze verdeling van de zorg hopelijk aangepast/uitgebreid worden wanneer draagkracht-draaglast van moeder meer in balans komt. In hoeverre en wanneer dat lukt, is lastig te voorspellen. Dit vraagt van het pleeggezin wel enige flexibiliteit in het bieden van de zorg.

Lotte vindt het leuk om met andere kinderen om te gaan en het zou een meerwaarde zijn – geen voorwaarde – als er een ander kind/andere kinderen in het pleeggezin is/zijn.

Ben of ken je iemand die mogelijk iets voor Lotte kan betekenen? En woon jij of deze persoon in Berkel en Rodenrijs of Bergschenhoek? Neem dan contact op met Jorien Zuijdendorp, pleegzorgbegeleider via jorienzuijdendorp@enver.nl of 085-486 7070.