Daan (7) zoekt een pleeggezin waar hij kan wonen tot hij volwassen is

Daan is een jongen van 6 jaar. Hij zit in groep 3 op een reguliere basisschool. Daan woont al drie jaar in een crisispleeggezin van Enver. Hij heeft in de afgelopen jaren meerdere pleegbroer- en zusjes gehad. Daan heeft geen contact met zijn vader, maar wel met zijn moeder. Die ziet hij eens in de drie weken en dat is altijd gezellig. Daan speelt dan graag spelletjes met zijn moeder. 

Het netwerk van Daan bevindt zich in Capelle aan den IJssel. Hij gaat daar ook naar school en we zouden graag zien dat hij naar dezelfde school kan blijven gaan op het moment dat hij in een ander pleeggezin gaat wonen. Op school gaat het goed met Daan. Er zijn geen zorgen over zijn schoolprestaties en hij zegt zelf het naar zijn zin te hebben op school. 

Daan houdt van raceauto’s, voetballen en dieren. Hij speelt graag spelletjes en wil dan altijd winnen. Hij vertelt dat hij op school veel aan hardloopwedstrijdjes meedoet en voetbalt. Daan heeft op school een aantal vriendjes en één vriendinnetje. Het is een gezellige jongen die lekker kan kletsen en met veel fantasie volle verhalen vertelt. 

In het pleeggezin is Daan een gezellige jongen. Hij kletst veel, zingt, is betrokken bij de andere kinderen en houdt van stoeien met zijn pleegvader. Daan is wel een jongen die duidelijke grenzen nodig heeft. Als hij de ruimte voelt, gaat hij er overheen, dus het is belangrijk de grenzen goed te handhaven. 

De wens voor Daan: 
Een liefdevol pleeggezin waar hij een plekje heeft tot hij volwassen is en misschien nog zelfs daarna. Het gezin woont in de omgeving van Capelle aan den IJssel, zodat Daan naar dezelfde school kan blijven gaan. Een gezin waar hij het oudste kind is, zou voor hem ideaal zijn. Dat is hij ook zo gewend in het huidige pleeggezin. De aanwezigheid van kinderen in het gezin is echter niet noodzakelijk. 

Meer informatie
Ben je of ken je iemand die iets voor Daan zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Eline Stalman via elinestalman@enver.nl of bel naar 06-28223188.

Om privacyredenen zijn naam en de foto in deze oproep gefingeerd. Het verhaal en de achtergronden zijn wél echt.