Evy en Ivy (13) zoeken een pleeggezin waar de meiden samen opgevangen kunnen worden

Evy en Ivy zijn een eeneiige tweeling van 13 jaar. Evy is in haar karakter wat pittig en Ivy is eerder stil. Ze zijn beiden communicatief sterk. Evy en Ivy zijn erg aan elkaar gehecht en het contact tussen hen is goed. Wij zoeken voor Evy en Ivy samen een betrokken gezin, waar de meiden samen opgevangen kunnen worden (regio Rotterdam / Voorne Putten). 

Evy heeft goed contact met leeftijdgenoten en gaat graag met vrienden naar buiten. Ivy houdt van bakken, wil graag op zwemmen en gaat ook graag met vrienden naar buiten. Evy en Ivy proberen beiden de regels uit, zoals het omgaan met telefoongebruik en bedtijden. Evy praat wat vlakker over zaken zoals de uithuisplaatsing, bij Ivy is hierin meer spanning zichtbaar. Hun gedrag kan worden gezien als ‘normaal pubergedrag’. 

Op dit moment is hebben en willen Evy en Ivy geen contact met hun moeder. Daarom is er afgesproken dat er tijdelijk geen contact is. Na verloop van tijd zal contactherstel nodig zijn om terug te gaan werken naar huis. Het is fijn voor Evy en Ivy, als het gezin waar zij komen te wonen hen hierin kan ondersteunen door met hen te praten en hen emotionele ruimte te geven. 

Evy en Ivy zijn van huis uit gewend om hun eigen boontjes te doppen en hebben behoefte aan een veilige en stabiele plek waar een volwassen persoon beschikbaar is waar ze op terug kunnen vallen. De meiden hebben van huis uit meegekregen dat huilen een zwakte is. Het is helpend voor Evy en Ivy als zij bij een gezin kunnen wonen, waar ruimte is voor het uiten van emoties en dat er ruimte is voor gesprek hierover. Het is belangrijk dat Evy en Ivy samen bij een gezin kunnen wonen, omdat zij erg aan elkaar gehecht zijn. 

Meer informatie
Bent u of kent u iemand die iets voor Evy en Ivy kan betekenen? Neem dan contact op met Maria Wolters via mariawolters@enver.nl of bel naar 06 28 24 82 55. 

Om privacy redenen zijn de namen in deze oproep gefingeerd. Het verhaal en de achtergronden zijn wél echt.