Jesse (6) zoekt een pleeggezin waar hij in de weekenden en vakanties kan logeren.

Jesse is een jongen van 6 jaar. Hij zit op een school voor moeilijk lerende kinderen. Jesse heeft namelijk een verstandelijke beperking, autisme en vermijdende hechtingsproblemen. Jesse woont bij zijn moeder; zij heeft borderline. Jesse houdt van Pawl Patrol, auto’s en treinen. Daar kan hij uren mee spelen. Daarnaast is Jesse een echt buitenkind. 

Jesse heeft de afgelopen vijf jaar in de weekenden en vakanties bij een deeltijd pleeggezin gelogeerd. Ook hebben deze mensen Jesse een keer gedurende drie maanden opgevangen. Jesse kan niet meer naar deze mensen toe. Dat komt onder andere, doordat deze pleegouders in de samenwerking met moeder niet op één lijn zaten en de pleegouders het moeilijk vonden om met het ingewikkelde gedrag van Jesse om te gaan. 

Jesse heeft door zijn autisme en verstandelijke beperking een achterstand in zijn ontwikkeling ten opzichte van leeftijdsgenoten. Jesse is 6 jaar, maar functioneert op het niveau van een kind van 4 tot 5 jaar. Jesse zijn taalontwikkeling is op latere leeftijd op gang gekomen. Het gaat nu een stuk beter, maar hij loopt hier nog steeds behoorlijk in achter. Jesse heeft soms last van boze buien, waar hij lastig uit te halen is. Ook is het voor hem lastig om dan aan te geven wat hem zo boos maakt. Jesse lijkt het lastig te vinden om oog te hebben voor zijn omgeving. Op school gaat het goed. Jesse blijft zich ontwikkelen en lijkt zijn achterstand langzaam in te halen. Jesse houdt niet van lichamelijk contact: “als ik daar behoefte aan heb, geef ik dat zelf wel aan”. 

Jesse groeit op in de omgeving van Spijkenisse. Het gaat goed bij zijn moeder thuis, maar omdat hij zoveel aandacht nodig heeft, komt moeder niet meer aan haarzelf of aan andere dingen toe. Voor haar is dit extra zwaar, omdat ze een alleenstaande moeder is. Om haar te ontlasten, is het fijn als Jesse af en toe bij een pleeggezin kan logeren. Moeder geeft aan hier meer in nodig te hebben dan wat een gemiddeld deeltijdgezin kan bieden. Eens in de 3 à 4 weken is voor Jesse en haar niet genoeg. Hierdoor is het voor de moeder van Jesse belangrijk dat een pleeggezin flexibel is. Daarnaast is het voor moeder belangrijk om een klik te hebben de aanstaande pleegouders. Door gebeurtenissen uit het verleden en het herstellen van vertrouwen, is het voor de moeder van Jesse belangrijk dat een pleegouder doet wat hij of zij zegt, en zegt wat hij of zij doet. 

De wens voor Jesse: een liefdevol pleeggezin waar hij een plekje heeft om te kunnen logeren en waar hij zich veilig voelt. Het is belangrijk dat de pleegouder(s) achter zijn gedrag kunnen kijken en zijn moeder begrijpen en respecteren. Het is fijn als het pleeggezin woont in de buurt van Spijkenisse, zodat hij in dezelfde omgeving kan blijven. De moeder van Jesse heeft geen auto, dus het is een vereiste dat pleegouders Jesse zelf kunnen halen en brengen. 

Meer informatie
Ben je of ken je iemand die iets voor Jesse zou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Eline Stalman via elinestalman@enver.nl of bel naar 06-28223188.

Om privacyredenen zijn naam en de foto in deze oproep gefingeerd. Het verhaal en de achtergronden zijn wél echt.